tiistai 26. huhtikuuta 2011

1 viikkoa!

Aina Valpas Kuutamosonaatti, uros, "Karhu", 773g ( + 421g viikossa )

 Aina Valpas Kuutamoserenadi, narttu, "Utu", 749g (+408g viikossa )

Utun venytys - ja jatkoi unia ;)

Karhun karhumainen olemus ( ja pullea takamus <3 )

Eikä Utukaan jää karhumaisuudessa jälkeen... maitobaarissa on ollut happy hour koko viikon ;)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Pentulaatikossa kaikki hyvin, naperot nukkuvat ja syövät, syövät ja nukkuvat. Välillä protestoivat kun juurikin se sisko otti SEN tissin, jonka just veli olis halunnut tai toisinpäin. Haukkuneetkin ovat, todella hassulla pienellä koiranpennun unissaanhaukkumisäänellä, jonka vain näin pienet osaavat. Wiima on ihana emo, vaikkakin yritti tehdä kuten äitinsä ( kertomusten perusteella Osma-kapinallisäiti arveli, että Warja-sijaisäiti voisi hoitaa kakrut ja hän voisi nahkarotsi auki lähteä vaikka leuhottelemaan maailmalle... ), ja karata sijoitusemännän autoon muina naisina jo eilen :p Wiiman pakoyritys huomattiin ja äitiyttä oli nyt jatkettava. Hyvin se sen kyllä tekeekin. Hieno Wiima! 

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Pilvet väistyivät

Aina Valpas-koirankasvatuksen tieltä jälleen kerran, kun sijoitustypykkä Wiima ( Iki-Wanhan Pilvarin Pisara ) suvaitsi alkaa kutsumaan sulhoja sulotuoksuillaan helmikuussa. Ensin ihmisten ajatusten päälle kasaantui pilviä, kun ajattelemamme sulho ei kiinnostunutkaan Wiimasta haluamanamme päivänä.  Päätimme kutsua kehiin kokeneemman, jotta päätäntävalta siirtyisi meiltä ihmisiltä selkeästi kosijalle ja niin koirat alkoivat itse säveltää ihmistensä Marjan ja Arjan suosiollisella avustuksella.

Pilvet hälvenivät lopullisesti, kun Nallen ( Eidalun Oskari ) lauleskeltua harjoituksia jo muutamana iltana sävelet Kuutamoserenadiin kuun loistaessa koko komeudeltaan osuivat kohdalleen ja kaunis tarina päättyi kuun valvotettua pari yötä synnyttäjää ja kätilöä Kuutamosonaatin sulosointuihin.

Saammeko siis ylpeänä esitellä:

Aina Valpas Kuutamosonaatti "Karhu"

Esikoinen, parkki uros pienin valkoisin merkein, 352g

ja

Aina Valpas Kuutamoserenadi "Tuuli"

Kuopus, parkki narttu valkoisin merkein 341g

Ja siinä ne olikin. Synnytys oli aluksi ihan kuutamolla - kätilö meinasi jo ihan hermostua synnyttäjän rauhallisuuteen, kun avautumisvaihe kesti reilun vuorokauden ;) Miten niin mullehetikaikkitännenyt?

Parempia kuvia kunhan ehditään. Kiitos onnittelijoille!
Katsomaan saa tulla, kunhan pennut ovat isompia, vähintään 3-viikkoisia,
ja pentujen tulevat kodit päätetään myöhemmin.
Tulevat kodit saavat tietenkin sitten päättää pentunsa kutsumanimen itse,
mutta minä tarvitsen pennuille nimet, joilla niitä kutsutaan täällä.

Ihanaa, että tuli kaksi virkeää pentua, veli ja sille sisko, mutta surettaa, 
ettei näistä nyt riitä kaikille HYVILLE kysyjille :(

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Vauhdituskävelyllä "ponimetsässä"


Kulki neito varovasti, masussa on kallis lasti.
Katsoi tuonne, hieman mietti - kuinka mua vetää vietti.



Katsoi virtaa: juokse vain
Ei menot kiinnosta mua lain.


Tuolta jos vain jotain saisin
Niitä varmaan rakastaisin.


Mitä syntyy? - sen aika näyttää
Nyt odotteluaika tulee hyvin käyttää...

HUOH. Ei jaksaisi millään odottaa!! Wiima ei ole koskenut ruokaan aamulla eikä päivällä, huokaillut ja vinkuillut ja petaillut lupaavasti. Lämmöt eivät ole vielä isosti nousussa, mutta kai tämä voi ensikertalaisella kestää. En tiedä kestääkö kasvattajan hermot ;) ( Onneksi on muutakin tekemistä ;))))))

Joko nyt?

Istuin myöhään vielä tässä koneella, ja Wiima makoili sängyn alla. Yht'äkkiä se kaivoi sängyn alla lattiaa huomiotaherättävän pitkään. Sitten se tuli pentulaatikkoon selkäni taa ja mylläsi petipehmusteet ympäri moneen kertaan. Mylläämisen jälkeen se asettui pesään läähättelemään ja nuoli peräänsä muutamaan otteeseen...

Joko joko nyt? Vuorokausia on nyt vuorokauden juuri vaihduttua 18. päiväksi koossa 59, ja kyllä, kyllä koirat voivat synnyttää näilläkin vuorokausilla. Yleisimminhän synnytykset tapahtuvat 58-63 vrk astutuksesta. Aikaisemmat lapinkoirani ovat menneet aika tarkoille 63vrk ensimmäisestä astutuksesta, mutta molemmat ovat olleet astutetut parin päivän välein vähintään kahdesti, joten ei mikään ihme, että kerran täsmäastutettu Wiima voisikin tehdä muutaman päivän aiemmin...

No voiko se nyt synnyttää? No emme tietenkään tiedä varmaksi, mutta mitattuani lämmön olen vakuuttuneempi, että nämä oireet ovat Juuri Niitä. Lämpö oli hetki sitten 36,9, ja kun koiralta lämpö laskee alle 37 asteen, se synnyttää vuorokauden kuluessa.

Webbikamera on avattu http://ww.com/AinaValpas ja päivystää varmaankin tästä eteenpäin nyt. Mikäli se välillä ei ole päällä, se tarkoittaa, että sen valokeilassa istun minä tekemässä jotain tuiki-tärkeää facebook-päivitystä tai maksan laskua tms., enkä halua teidän laskevan ihohuokosiani webbikamerassa. Lupaan yrittää saada hankittua lisänäytön, jolloin voisin käyttää konetta normaalisti "sivussa" ja webbikamera voisi olla päällä. Lupaan kuitenkin myös, että tuolloin ( kun ihohuokoseni pojottavat lähellä näyttöä ja webbikameraa ) ei tapahdu pentulaatikossakaan mitään näkemisen arvoista.

Kun tapahtuu, webbikamera on siis päällä. En kuitenkaan lupaa olla pyllistelemättä edessä sopivasti. Yritän kuitenkin pukeutua suomalaisiin oloihin säädyllisesti, tämän yön taidan nukkuakin ihan vaatteet päällä, ettei tälläkertaa vilahtelisi mitään sopimatonta, kun ei ole oikein syytä eikä selityksiä, kun ei ole sitä imetettävääkään ( itselläni ).

Mutta siis. Peukuttakaa kanssani. Ehkä he syntyvät tänä yönä, ehkä aamulla tai huomenna. Mutta ennen pääsiäistä aikas lailla varmasti ;)