torstai 11. helmikuuta 2010

Lisää, lisää, lisää - vauvoja suunnitteilla!

Kun ei riitä yhdet kääpiöpinserin pennut syksyllä ja yhdet paimensukuisen lapinkoiran pennut talvella ( no, kamoon, jos kennelnimi on ollut olemassa jo kokonaiset 9 vuotta ja koko tuona aikana on aikaansaatu vain kolmet pennut, kai niitä nyt on suunniteltava lisää? ), aletaan kytätä potentiaalisten, terveiksi todettujen ja sopivassa iässä olevien ( eli Muusan, joka menee tekemään pentusia ihanaisille Iki-Wanhoille, Kiaran ja sijoitustyttö-Wiiman ) kiimoja ja suunnitella astutuksia.

Kiaran juoksu NÄYTTÄISI olevan nyt totta! Ainakin parina päivänä on paperiin tarttunut ensin ruskehtavaa, tänä aamuna jo selvästi punaista "väriä", vaikkakaan lattialle ei ole tippoja vielä ilmaantunut.

Uros on kosittu, ja suostunut ainakin päätä ja häntää hallinnoivien ihmisten toimesta, ja pää ja häntä tottelevat nimeä kirjoihin ja kansiin kirjoitettuna Tuiskuturkin Napakettu ja kotoisammin Nakca - tai useita muita lempinimiäkin, luulen ma.

TA-DAA! Tässä hän on: Tuiskuturkin Napakettu <3

KUVA LAINATTU LUVALLA, kuvaaja Minna Väänänen

Kiara on siis se meidän lapinkoirakuopus, tänä keväänä 3 vuotta täyttävä enontekiöläistä alkuperää oleva aito lapin tuliainen, soopeli, ihastuttavaluonteinen, terveeksi todettu ja Katselmuksessakin junnuna ihasteltu ( JUN2 ) hyväkäytöksinen ihmisen koira. Tämä, virallisesti Riskatsurkan Grace Kelly:

Pentuja odotellaan huhtikuun lopulle ja niitä voi varata vasta kun ne ovat syntyneet. Tämän yhdistelmän pennuista on kyllä oltu jo todella kiinnostuneita ja alustavia kyselyitä on jo paljon. Asioiden onnistumisesta tiedotetaan ensisijaisesti täällä, mutta sähköpostillakin saa tiedustella ainavalpas@gmail.com tai soittaa. Pentua ei kuitenkaan ikinä myydä pelkän sähköpostin tai puhelun perusteella vaan ensin tavataan ja keskustellaan, kohtaavatko ajatuksemme. Myöskään väri ei ole pennun valintaperuste, vaan pennun luonne ( ja sukupuoli ) näyttää, kuka sopii minnekin.

Jännityksellä odotan ja toivon, että Kiaran merkit ovat riittävän selvät, ja että astutus onnistuisi. Pitäkää peukkuja!

8 kommenttia:

 1. On niitä suunniteltava lisää, on on! Ehdottomasti :) Oodikin pitää kaikkia varpaan tapaisia pystyssä ja lähettää vastustamattoman ihanat, pennuntuoksuiset terveiset Kiaralle ;)

  VastaaPoista
 2. Totta maar pidetään peukkuja pystyssä ja toivotaan, että alkukesästä päästään ihastelemaan Kiaran pentuja. Sulhasehdokkaalla oli niin kaunis katse kuvassa!

  VastaaPoista
 3. Tätä tietoa onkin kauan kaivattu ja ihan oikeasti odotettu... Ihanaa että ne juoksut viimein alkoivat. Nyt pidetään sormet ja varpaat pystyssä että kaikki menee hyvin. Hienoa Johanna että jaksat tehdä tämän pentueen vaikka on vipinää omastakin takaa. Tsemiä Sinulle ja uutisia odotellaan innokkaana..

  VastaaPoista
 4. Oi ihanaa, viimeinkin! Tätä on odotettu ja kovasti! Peukut ja varpaat kaikki ristissä ja pystyssä, että astutus onnistuu ja tulee paaaljon kauniita pikkupentuja! <3 Ja että jokainen pentua halajava saisi omansa ;) *vihjailee* :D

  VastaaPoista
 5. Että on sitte suloisia koiria,ihan jännityksellä ootan,miten suloisia sitten pennut ovat!Toivotaan,että kaikki menee hyvin!<3<3<3

  VastaaPoista
 6. Peukkuja, peukkuja. Niin hienon näköisiä kumpikin. Kovasti odotellaan uusia pentusia. <3

  VastaaPoista
 7. Tuiskuturkin diktaattori Eevis kahdella peukulla, Nakcan mamma Natu ja sisko Mimmi omilla peukukkeillaan ja vielä lukematon määrä Mimmin masussa olevia tulevia peukukkeita pystyssä täällä Lahdessa. (kissan ja liskon ym elikoiden peukkuja ei enää lasketa, eiköhän nuo jo riitä)

  VastaaPoista
 8. Nakcan kotiväki eritoten peukuttaa tulevalle astutukselle _JÄRJETTÖMÄN_ suuresti. <3 Kerrassaan ihana pariskunta, kun näkee kuvat yllä.

  VastaaPoista