keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kiaran ja Sulon pennut syntyivät 23.10.2013

Kiara aloitti synnyttämisen hyvin täsmällisesti ensimmäisestä astutuksesta lasketun ajan illalla, toki olin sitä valvonut pari yötä, kun se läähätteli ja vaihtoi paikkaa ilmeisesti vain tukalan olon vuoksi. Sen lämpö meni alle 37:n 22.10. klo 6, ja oli sitä vielä saman päivän iltanakin, mutta puolen yön tietämillä alkoi sitten tapahtua ( enkä mitannut enää lämpöä ). Ensimmäiset pentuvedet menivät klo 1.02, ja muutamaa minuuttia myöhemmin ensimmäiset selkeät työnnöt alkoivat. Kiara oli rauhallinen, ja minä päivitin asiaa facebookiin. Innokas joukko seurasi synnytystä kanssani webbikameran välityksellä. Puolen tunnin päästä kokeilin tilannetta, kun facebookiin ilmaantui ensimmäiset huolestuneet viestit. Pennun pää tuntui synnytyskanavassa ja kokeilin sormellani pientä kuonoa!
Klo 2.17 aloin jo itsekin huolestua. Sikiökalvojen rikkoutumisesta oli kulunut jo yli 2 tuntia, mutta pentua ei vain kuulunut. Luottamusta kuitenkin herätti se, että vedet olivat kirkkaat, eikä merkkejä hapenpuutteesta ollut. Kiara tuntui lopettavan työntelyn ja soitin eläinlääkärille. "Ei hätää, kun ei ole vihreää vettä." minulle sanottiin ja jatkoin odottelua. Käytiin ulkona pitkässä hihnassa ja sisälle tultuamme annoin Kiaralle homeopaattisia valmisteita ( Caulophyllumia ja Pulsatillaa ) ja se alkoi työntämään.
Sain avustettua pentua kahdella sormellani niskan takaa, ja klo 3.15 syntyi terhakka, normaali urospentu, Aina Valpas Karhunkaataja, 370g.

Karhunkaataja "Otso" 370g ( kuva 4 vrk:n ikäisenä )

Kiara nuoli pentueen esikoisen ja asettui kyljelleen työntämään lisää. Klo 3.49 syntyi narttu Elonkorjaaja, 357g.

Elonkorjaaja "Vilja" 357g ( kuva 4 vrk:n ikäisenä )

Kiara hoiteli pentujaan rauhallisesti ja työnsi melkein huomaamatta maailmaan seuraavan, isä-Sulon värisen Sanansaattajan, 378g, joka syntyi takaperin ja joka sai nimensä siitä, että se kiljui hyvin pontevasti päästyään irti kalvoista.

Sanansaattaja "Runo" 378g ( kuva 4 vrk:n iässä )

Minua alkoi jo melkein väsyttää Kiaran perirauhallinen tahti ja pentujen imetys, mutta tiesin lisää olevan tulossa. Kullankaivaja, punaisen soopeli uros syntyi 451-grammaisena, pentueen suurimpana, helposti imetyksen lomassa.

Kullankaivaja "Aarre" 451g ( kuva 4 vrk:n ikäisenä )

Kiara olisi sopinut K-kaupan mainokseen, sillä niin helposti ja vaivattomasti seuraavatkin pennut putkahtelivat kuin plussapallot sen peräpäästä. Klo 6.27 narttu Kirjeenkantaja, 353g.

Kirjeenkantaja "Kirppu" 353g ( kuva 4 vrk:n ikäisenä )

Ja kuudes, kuopus, toiseksi suurin uros valkoisella hännänpäällä, Soihdunkantaja syntyi klo 6.50 taas takaperin.

Soihdunkantaja "Valo" 425g ( kuva 4 vrk:n ikäisenä )

Kuten kaikille kysyjille olin sanonut, näitä pentuja oli kysytty paljon. Vietin unettomia öitä paitsi valvoessani ensimmäisten päivien ja öiden aikana Kiaran jälkisupistuksia ja levottomuutta ( pentujen kuitenkin kasvaessa mainiosti! ), myös pähkäillessäni pentusten tulevia koteja. Niin moni hieno pennuntoivoja, mukava koti jäi ilman! Olen todella pahoillani, jos joku kokee, että nämä päätettiin väärin! Mielestäni en ollut lupauksia antanut kenellekään etukäteen, mutta päätökset tein puhtaasti tunne- ja oikeudenmukaisuudentuntuperiaatteilla. Jos ihminen on ollut minuun yhteydessä reilun vuoden ja tuntuu muutenkin oikealta, hänelle "kuuluu" pentu ennemmin kuin viikko ennen synnytystä ensimmäistä kertaa yhteyttä ottaneelle, vai mitä olet mieltä?

Nyt pentuset ovat jo viikon ikäisiä, pulleita palleroita, jotka mönkivät pentulaatikossa ja iskevät kuin piraijat emo-Kiaran utareiden ( nä-ki-sit-te-pä ne!! ) kimppuun, kasvavat ja kehittyvät, murisevat ja haukkuvat unissaan. Viikkopäivitys vähän myöhemmin kuvineen ja painoineen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti