maanantai 18. marraskuuta 2013

Kuka mitä minne häh?

Nyt se on alkanut. Se, että tuntuu siltä, että pikkuhiljaa pennut alkavat olla jonkun omia. Että tekisi mieleni sanoa, että tämä on sun ja tämä sun ja tämä on menevä sinne. Pennunkatsojille olemme sanoneet tervetuloa, ja heitä on käynytkin. Suunnitelma siitä, kuka menee minne, kuka tänne ja tuonne, alkaa jo olla olemassa. Odotan vielä tulevilta perheiltä vahvistusta, ja annan heidän itsensä päättää, ohjailen ehkä vähän ja keskustelen lisää.

Ensimmäinen varma valinta on nyt tehty. Soihdunkantajasta tulee pajujärveläisen - tähän Lapinlahdelle siis jää - maatilan monitoimikoira. Soihdunkantaja astuu korkeaan ikään ehtineen Tessun tassunjälkiin, saa ystäväkseen kaksi kilttiä koululaistyttöä ja kaitsettavakseen navetallisen lehmiä.

Nomen est omen, vai miten se olikaan? Karhunkaataja, jota myös Otsoksi meillä on koitettu alkaa sanoa, saattaisi olla kuopiolaisperheen koira. Tai ainakin tuntuu, jos perhe on jo etukäteen hyväksynyt perheäänestyksessä Otso-nimen kutsumanimeksi, ja sitten minä toisaalla laitan yhdelle nimeksi Karhunkaataja ja alan sitä Otsoksi sanomaan. Monirotuisen rakkaan perheenjäsenen opettamina tämä perhe varmasti pärjäisi myös touhukkaan, mutta miellyttävän Karhunkaatajan kanssa.


Soihdunkantaja 3-viikkoisena

Joensuun pennunkatsojapari taisi ihastua Sanansaattajaan, vaikka tulikin pentuja katsomaan mieli avoimena. Minulla ei ole mitään syytä, miksei Runoksikin puhuteltu pentu voisi muuttaa Joensuuhun kaupunkikoiraksi ja harrastelukaveriksi. Se ei ole päällepäsmärityyppiä, ja on sopivasti kiinnostunut ihmisistä.

Sanansaattaja 3-viikkoisena

Näitä en kyllä enää ees erota, leikkimässä 3-viikkoisina 
( EHKÄ Elonkorjaaja, Kullankaivaja ja nukkumassa Kirjeenkantaja )

Kirjeenkantaja 3-viikkoisena.

Elonkorjaaja nukkuu... Kirjeenkantaja ja Kullankaivajako leikkii?

Karhunkaataja 3-viikkoisena

Unista porukkaa...

Päätin, että tästä pentueesta en ota suosikkeja, sillä kukaan ei jää kotiin, mutta silti salainen suosikkini on koko ajan ollut Elonkorjaaja, Vilja. Se siis on sijoituskoirani, ellei sillä ilmene purentavikaa tai jotain muuta jalostuksesta jo nyt pois kytkevää vikaa. Hännät näillä on ainakin tässä vaiheessa suorat kaikilla ilman koukkuja tai mutkia.

18.11. aloitettiin ruokailut - Elonkorjaaja ensimmäisenä!

Ja Karhunkaataja Elonkorjaajan kanssa toisena

500g jauhelihaa, "Jännitystä", katosi salamannopeasti nälkäisiin suihin.

Kuppi nuoltiin puhtaaksi!

Elonkorjaaja varmisti itselleen hyvät asemat kiipeämällä lautaselle.


Kiara on jo ihan rento pentulassa myös Sulon seurassa. Sulon rentoudesta ei kuitenkaan voida puhua ;)


Älä ala ehotteleen!!

Hei! Kukas sää oot! Pennut suhtautuivat isäkoiraan hyvin kiinnostuneesti, 
ensin tutkittiin kuono, mutta sen jälkeen salamana mahanalus ;)


Ääk, ei niinku iik. Mistä mää pääsen pois!


Voi että, se pa-kot-ti mut tähän. Käski "istu", enkä voinut muuta kuin totella.

Huh, että sää oot sinä välissä niinku puskurina. Tai muurina. Tai baaritiskinä.

Ääk, hyökkääkö sieltä joku. Vapauta mut jo tästä!!

Joo joo. Ehkä ens kesän keskiviikkona sit lisää, joohan?!

Kullankaivajasta saattaa tulla Maitomiehen pikkuveli, siis silleen ihan livenä ja oikeasti, vaikka ihan oikeastihan se onkin  ( nämä kaikki piraijat ovat ) sen pikkuveli. Mutta saattaapi ihan lähipiiriin muuttaa asumaan :D Kirjeenkantaja saattaa saada kaverikseen bordecollien, kunhan nyt vähän enemmän vielä jutustellaan.

Ja Bolo nukkuu pentujen pehmeällä pedillä, eikä salli mötiköiden edes viereensä hiippailla. Se on alkanut jo siis kouluttaa näitä ;)

1 kommentti: