sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kotona taas <3

Heta on kotona! Ja Brynja-ihanainen.


Haettiin ne Brynjan uuden omistajan kanssa eilen Kirkkonummelta, jossa Heta oli astutettavana hienolla islanninhevosoriilla nimeltä Thrymur från Järsta. Tämä heilastelu oli uusinta viime kesältä, joten siis Brynja oli samalla isukkia tapaamassa :)

Komea on isukki vaikka kuva onkin huonohko:


Brynjaa kehuttiin siellä oikein kovasti ja hieno typykkähän se onkin! Suurin yllätys oli, kun minulle epäissikkatietäjälle paljastui Hetan sukutaulusta, että siellä on monta Islannin vanhaa huippuperiyttäjäoria. ( Ainakin sellaiset tunnetut nimet kuin Náttfari frá Ytra-Dalsgerði, Sörli frá Sauðárkróki ja Hörður frá Kolkuósi ) On kuulemma tuosta suvusta johtuvaa, että Heta on herkkis ja tuollainen "yhden ihmisen hevonen"-ominaisuus on issikoissa melko tavallistakin joissakin suvuissa. Jotenkin vahingossa on myös sattunut valinta isäorina tähän Thrymuriin ( ihan mutulla, kun oreja vuosi sitten mietin ), mutta nyt sain kuulla, että se sopii suvullisestikin erittäin hyvin tuon Hetan sukuun.

Brynjalla on kuulemma potentiaalia ja se kannattaa näyttää näyttelyissä. Mieltäni lämmitti suuresti islanninhevostietäjän kommentti: "Jos tuo tamma tekee tuollaisia varsoja, niitä kyllä kannattaa sillä teettää.", sillä kyseenalaistin jo Hetan astuttamisten järkevyyttä, sillä pidin Hetaa jalostuksellisesti mitäänsanomattomana "pullaponina", kun sain sen niin halvallakin ratsastuskouluun sopeutumattomuutensa vuoksi.


Koska Heta rakastaa äitiyttä ja on siinä maailman paras, ja koska sillä ilmeisesti on myös suvullisesti annettavaa islanninhevosjalostukselle ja koska Brynja nyt ainakin näyttää olevansa hyvä ja lupaava, Heta saa luvan toteuttaa kutsumustaan ja me koitamme sen varsoja näyttelyttää ja valita sille mahdollisimman hyvin sopivat oriit.


Heta siis saapui kotiin ja laitumella näyttää taas sopivalta, kun siellä on "kuningatar" johtamassa pikkushettistensä ( lue: alamaistensa ) laumaa.
3 kommenttia:

  1. On ihanaiset <3 Tervetuloa bloggeriin, tämä nyt suht'koht toimii ;)
    Mekin muutettiin - tai muutetaan - ihan oikeassa elämässä, laitan osoitteen jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Pakko oli heti kaivaa tuon oman issikan sukutaulu esiin, Kyljankin emän isän isä on näköjään tuo Sörli frá Sauðárkróki..
    Pitää meidänkin yrittää ensi kesänä uudestaan sitä astutusta, jos löytyy hyvä ori..

    VastaaPoista