tiistai 25. elokuuta 2009

Pieni ratsastaja :)

Minulla on suuripieni poika, kohta kokonaiset 3 vuotta, joka on mielellään lähdössä ihan kaikkiin niihin hommiin, joita minä teen. Tämä suuripieni poika muistuttaa paljon sitä jo oikeasti isoa poikaa, joka täytti toissapäivänä 14 vuotta, ja tokihan hän on isoveljestään paljon mallia ottanutkin. Tänään - kun kaikki näyttää menevän päin mäntyä ( eilen lopetettiin todella hyvä lehmä pahaksi äityneen yleistulehduksen vuoksi ja huomenna toinen juoksutusmahan kiertymän vuoksi ) - piristellään mieliä näillä Jorin "homma"-kuvilla.
Ensin näytettiin 4H-leirillä mallia, miten "koulutetaan" shetlanninponivarsaa. Kypärä on tärkeä osa kouluttajan varustautumista, sillä varsalla on kevyet kaviot ja niitä ei parane saada ainakaan päähänsä.

Ensin kevyt tuntuma, silitellään ponivarsaa ( tässä harjoituskappaleena Pikkuvirran Bratt ) kaikkialta.


Ja annetaan sen tehdä tuttavuutta rauhassa myös ihmiseen.

Ja entäs, kun tämä ponipoika pääsee ratsaille. Se on parempaa kuin mikään maailman herkku tai huvipuisto!!
Vai jääkö ilmeestä epäselvyyksiä?
Heta on ihana luottoratsu myös kaikkein pienimmille. Ei sitä voi viedä laitumellekaan ilman, etteikö Jori tahtoisi selkään :)
Ja Brynja oppii äitinsä hyvän käytöksen lasten kanssa katselemalla vierestä. Nämä kuvat on otettu heinäkuussa, jolloin Brynja oli vasta ihan vauva.
Tänään Anni tuli hoitelemaan omaa poniaan Tööttiä ja on päättänyt, että tänä kesänä Töötti oppii talutusratsuksi. Tööttikin oli todella reipas, sillä se erotettiin vasta toista tai kolmatta kertaa varsastaan töihin. Ei se ollut moksiskaan varsan "unohtumisesta" karsinaan, eikä satulasta tai pienestä ratsastajasta. Mikään ihme maailmassa ei saa sitä säikähtämään, ja kaikki mitä ihminen sille tekee, on varmasti positiivista. Niin Töötti luottaa, koska sen omat ihmiset ( emmekä me täällä meillä ) eivät ole tehneet sille koskaan mitään pahaa.

Jori pääsi heti Merin ja Sinin jälkeen kokeilemaan Töötin talutusratsun ominaisuuksia ja totesimme, että tämä oppi oli jo Töötillä päässä - tämä poni on valmis vaikka tapahtumiin :) Ennen on käyty kärryillä, nyt on talutusratsunakin aika antaa vieraillekin lapsille mukavia elämyksiä. Ihana Töötti!!

6 kommenttia:

 1. Oi kun ihania kuvia : ) Ja Bratt on kyllä ruunivoikko, ihan selvästi.
  t. Ansku

  VastaaPoista
 2. Joo, Bratt OLI selvästi ruunivoikko, mut nyt se on tummunut niin ettei sitä erota Braamerista, joka taas on selvästi mustanvoikko... Katsomme, mihin sen karva kääntyy... Nuo Brattin kuvat on otettu heinäkuun alussa, uusin kuva on mm. kasvattajajäsenten myyntisivuilla ( sinne pääsee shettis.comin myytävät kautta ).

  VastaaPoista
 3. Mukavia kuvia. Ihan kateellinen olen Jorille kun pääsee kyytiä ottamaan.
  Johanna voisiko taustan vaihtaa vaaleammaksi niin näkisi paremmin lukea. Nyt on vaaleaa ainoastaan ylhäällä.

  VastaaPoista
 4. Onnea Jorille,on siitä tullu topakka poika!Ihana heppa-mies!;)

  VastaaPoista
 5. Minulla on kyllä vaaleaa ihan kaikkien tekstien aluset. Joku toinenkin taisi mainita tuosta taustasta. Yritän kokeilla, josko sille saisi jotain tehtyä...

  VastaaPoista
 6. Ja täältä liitytään näihin "taustavärin muuttamista vaativien" joukkoihin...ensimmäisellä tutustumiskerralla vaalea tausta täytti koko tekstiosion, mutta nyt se kattaa vain kaksi ensimmäistä riviä kirjoituksesta - loppusivu on ruskeaa kuviollista, jonka päältä sinistä tekstiä on melkoisen haasteellista lukea.

  Tämä siis vain "tilastokommenttina", että tämä sama virhe esiintyy myös meillä =)

  Terkuin, siskosi

  VastaaPoista