keskiviikko 22. helmikuuta 2012

MYYDÄÄN Pikkuvirran Braamer

Braamer EDELLEEN MYYTÄVÄNÄ!! Ruunausaika varattu 25.4. joten nyt pikaisesti kivaa oria haluavalle!! Soita p. 050-3610574/ Johanna

Myydään 3-vuotias shetlanninponiori Pikkuvirran Braamer. Isänä Braamerilla on I-palkinnon KTK-ori, jo pitkään ponijalostuksessa vaikuttanut, nyt 23-vuotias Herr Valburg ( joka edelleen on hyvässä kunnossa ja astuu tänäkin kesänä Pikkuvirran ponitallilla ). Emä on Haka-Aron Haltiatar ja ei. Nero v.d. Olde Maten.

Braamer on väriltään mustanvoikko, vaikka Hippos sen omin luvin tummanruunikoksi muuttikin. Braamerin täyssisko Pikkuvirran Aamutar on geenitestattu mustanvoikoksi, ja nämä sisarukset ovat täsmälleen samanväriset. Braamer sai nimensäkin ( shetlandic-kieltä ) siksi, että braamer tarkoittaa "hyvä esimerkki", sillä se oli syntyessään erinomainen esimerkki mustanvoikosta varsasta vaaleankeltaisine korvansisuskarvoineen ja vaaleansinisine silmineen. Braamerin karvapeite on nyt tumman suklaan ruskea. Braamerin väristä voidaan ostajan niin halutessa varmistua geenitestillä.

Otin kuvia tänään Jorin, 5v., kanssa.
Braamer osaa seistä kiinni käytävällä ja sille sopii, että lapset ovat harjaamassa mukana.

 Tämän kuvan otti Jori 5v. ihan itse, ja piteli ensimmäistä kertaa elämässään järjestelmäkameraa kädessä ;)

 Laitoin Braamerin liinaan ja sain tällaisia kuvia...

 Seisominenkin vähän silleen ja tälleen, kunnes...

 ...Jori tuli ja sanoi, että annapa äiti, minä.


 Jori 5v. asetteli tämän 3-vuotiaan ORIN seisomaan...

 ...peruutti...

 ... ja sitten jo nauratti.

 "Äiti, ota nyt jo se kuva!"

 "Onko hyvä näin?"

 "Mene itse vähän kauemmas", vastasin.

 "Ai näinkö?" - Juuri niin.

 Sulokin tuli kuviin :)

 "Äiti, ota kuva minustakin!"

 Meillä Pikkuvirran ponitallilla ponit opetetaan pienestä asti kunnioittamaan myös lapsen ohjausta, ja lapsille opetetaan oikea tapa ohjata ponia sitä kunnioittaen ja oikein ottein.
 

Minä luulen, että olen jollain tavalla onnistunut.

Näitä, lasten kanssa  hoidettuja ja käsiteltyjä poneja on nyt myynnissä, muitakin kuin Braamer. Braamerista voisi tulla näyttelyponi myös orina, joku voisi haluta koittaa saada sille astutuslupiakin? Kuitenkin se myydään ensisijaisesti käyttöponiksi, ja koska se on nyt kiinnostunut jo tammoista toden teolla, sen ruunaaminen olisi viisasta. Kuitenkin "ruunausruuhkasta" johtuen ruunausaika saatiin vasta neljän viikon päähän, joten tämän saisi vielä orina, jos joku on siitä orina kiinnostunut. Ruunauspäätökseni johtuu ihan vain siitä, että se tahtoisi olla astuva ori, ja se ei minulle sovi, koska Braamerilla ei ole astutuslupia. Braamer on asustanut pihatossa, harrastanut omaehtoista umpihankijuoksua ja on hyvässä kunnossa.

Braamer on säännöllisesti vuoltu, madotettu ja muutenkin hoidettu. Sen ajo-opetus on aloitettu ja sitä on helppo käsitellä kaikissa tilanteissa. Kaikki ponimme on rekisteröity Suomen Hippokseen ja niillä on täydet shetlanninponin kilpailu- ja näyttelyoikeudet. Niitä on käsitelty paljon ja ne ovat tottuneet lapsiin, koiriin, kissoihin, isoihin hevosiin, lapsiin, maatilan koneisiin, elämään laumassa laitumella, pihatossa sekä tallissa karsinassa. Hoitotoimenpiteet sujuvat moitteettomasti, samoin kuljetus.

Jos kiinnostuit, soita 050-3610574/ Johanna tai lähetä sähköpostia ainavalpas(at)gmail.com ( vaihda (at) tilalle @ ) ja tule ihastumaan tähän pikkuoriin!

Myynnissä myös muita, eri ikäisiä shetlanninponeja. Jos etsit lapselle sopivaa ponia, meiltä saattaa löytyä juuri etsimäsi!! Paljoon tottuneet ponimme sopivat mainiosti myös terapiaponeiksi, koska ne eivät pelkää asioita. Kouluttamalla itse saa nuorestakin ponista monipuolisen käyttöponin!

LISÄYS: Aina hevoseläimen, ja varsinkin nuoren ponin ollessa kyseessä olisi hyvä, jos ponilla olisi sopiva poni- tai hevoskaveri. Jos ponilla ei ole kaveria, se alkaa helposti purkaa leikin- ja riehumisentarvettaan ihmisen kanssa touhutessa, ja se ei pysy kivana käsitellä. Lammas tai vuohi käy PAREMMAN PUUTTEESSA seuraeläimeksi esim. tallissa viereiseen karsinaan, mutta EI KOSKAAN KORVAA oikeasti lajitoveria. Myös samassa tilassa tarhassa tai karsinassa pidettäessä on suuri riski, että lammas/vuohi jää alakynteen ponin alkaessa leikkimään hevosmaisesti, ja kun lammas/vuohi ei osaa eikä kykene puolustautumaan ponin hampailta ja kavioilta. Lampaalle/vuohelle voi käydä todella huonosti. Meiltä löytyy kyllä ponille myös kaveriponi, yhteishinnasta voidaan sopia!

7 kommenttia:

 1. Nyt kun olis aikaa ja mahdollisuudet toisen ponin pitoon, voih... Eihän noin symppikseen nuoreen voi olla ihastumatta.

  VastaaPoista
 2. Hyviä kuvia :)) Ihanasti Jori Braamerin kaa ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Mainio poninkäsittelijä tuo Jori :-*

  VastaaPoista
 4. Voi, täällä pikkasen haaveillaan ponista. Pitäisi nimenomaan olla lasten kanssa toimeentuleva. Puuttuu vain isännän lupa asialle ja tilojen kunnostus..
  Pitäisikö poneja olla useampi, vai voiko seuraksi ottaa esim lampaan tai vuohen?

  VastaaPoista
 5. Kuvista todella näkee, että lapset on opetettu kunnioittamaan eläimiä, ja poni myös lasta. Maalla eläinten kanssa varttuneelle tuli haikean onnellinen olo.

  Hoitoheppa ystävystyi aikoinaan tuttivuonan kanssa. Kaksi pitkäjalkaa olivat mainion näköinen parivaljakko. Koska hevonen oli tosiaan vain väliaikainen vieras, emme nähneet sitä kuinka ystävyys olisi jatkunut. Hevonen palasi kotiinsa ja lammas liittyi omaan laumaansa.
  Ponin ostajaksi minusta ei ole, valitettavasti. Mutta Braamer on varmaan kodin löytänyt.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista