torstai 28. tammikuuta 2010

Lapinkoiranpentujen isä selvillä!

Tänään sain hartaasti odotetun kirjekuoren, jossa oli virallinen DNA-testattu tieto Eidalun Ilon pentujen isästä.

Emä on tietystikin selvillä, ja nykyisin Ilo on siis DNA-testattu ja sillä on DNA-tunniste tulevaisuuttakin varten voimassa. ( Jos se siis kaksoisastutettaisi uudelleen, sitä ei tarvitsisi enää DNA-testata. )

Isäehdokas nro 1:  Kukkipuun Paju
Isäehdokas nro 2: Kukkipuun Bakti

Pentu 1: Aina Valpas Kauan Kaivattu "Kepponen"

Pentu 2: Aina Valpas Tovin Toivottu "Topi"

Pentu 3: Aina Valpas Oikeasti Odotettu "Oodi"

Tulos:

DNA-määrityksen perusteella kaikki yllämainitut pennut polveutuvat vanhemmista Eidalun Ilo ja Kukkipuu Bakti. DNA-määritys osoittaa, että Kukkipuun Paju ei voi olla minkään yllämainitun pennun isä. Pentujen rekisterinumeroiden perään lisäätään P-kirjain merkiksi polveutumisen varmistuksesta. Tieto koirien DNA-määrityksestä tallennetaan julkiseen Internet-tietokantaan.

Hartaasti Haluttujen isukki Kukkipuun Bakti - TUTKITUSTI!7 kommenttia:

 1. Jee! Mutta mä arvasin väärin! Oon vaan ajatellu et kun neiti vaan vaalenee päivä päivältä niin olisi muka Pajun tytär mutta eihän se sitten ollutkaan :D Värihän se tärkein isyyden määrittäjä on, joopa joo ;) Komea isi <3 (Vaikka on Pajukin komea :)

  VastaaPoista
 2. Ihan äärettömän söpönen isukki! <3

  Eikä ole ne "omput" tästäkään "puusta" kauas pudonneet :)

  VastaaPoista
 3. Harmi, ettei Pajulle tälläkään yrityksellä siunaantunut pentuja. Toisaalta eipä ole Baktissakaan mitään vikaa, hieno isä se ekoille Aina Valppaille on.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut iskälle, ja harmittelut toiselle. Huom! Tämä ei sitten vielä todista, että Paju olisi "tuhkamuna", vaan astutusajankohta saattoi olla väärä!!! Spermanäytteestä näkyis onko siittiöitä :)

  VastaaPoista
 5. Pajulla on astutettu jo muutamia narttuja, mm. tämä Ilo kerran aikaisemmin useana päivänä, ja kaikki ovat jääneet tyhjiksi siitä. En toki tahdo Pajun siittiöiden puolesta spekuloida, koska emme todellakaan tiedä, mutta lie joku astutuspäivä sattunut kohdilleenkin...

  Mutta aina ei voi saada jälkeläisiä sinänsä ihanalta koiralta... ei meidänkään Ryyniltä saatu, vaikka taatusti 8 eri juoksuun kokeilemisella niitä yritettiin, 7 eri uroksen kanssa jopa...

  VastaaPoista
 6. Nartusta kannattaa otta verinäyte ja tutkia progesteroni oikean astutusajankohdan määrittämiseksi. Kokeiltu on ja kerta astutus on riittänyt eikä ole tarvinnut turhia "hötkyillä".

  VastaaPoista
 7. On otettu progesteronejakin tuon Ryynin kanssa ja piti olla useasti hyvä aika, mutta aina ei voi voittaa, ei vaikka uros olisi kaksi viikkoa käytettävissä, eli koko juoksun ajan jne...

  VastaaPoista