maanantai 15. helmikuuta 2010

Apuhoitajia

Meillä on ollut paljon innokkaita vauvanhoitajia apunani pienen tyttövauvan hoidossa. Moni kysyykin, miten vauva pysyy turvassa, kun meillä on niin paljon kaikkea - lapsia ja lemmikkejä sisällä - mutta jotenkin ihmeen kaupalla vauvat ovat meillä pysyneet ehjinä, yllättävän terveinä ja hyvinvoivina ja oppineet ottamaan toiset huomioon jo pienestä pitäen.

Isoveljet Jori ja Ossi tahtovat hoitaa vauvaa.

Lemmikkien suhteen hirmuisen moni kysyy, miten ihmeessä asiat onnistuvat. Vastaan, että EIVÄT onnistuisi, ellemme asuisi maalla, ellen voisi laittaa koiria käymään ulkona suoraan ulko-ovesta pääosin vapaina. Eivät onnistuisi, jos kissoja olisi vain yksi minua mustasukkaisesti vahtiva tyyppi tai jos olisimme alkaneet eristellä tai kauhistella niiden kanssa vauvan tultua taloon. Eivät onnistuisi, ellei meillä olisi alakerrassa, tuvassa keskeisimmällä paikalla parhaimmaksi vauvanhoitovälineeksi tituleeraamaani juuttikehtoa.

Emme ole tuoneet koirille/kissoille vauvantuoksua sairaalasta, emme järjestäneet hoitopaikkoja kotiintulon hetkelle, emmekä tehneet mitään muutakaan erikoista. Olemme vain eläneet elämää, johon on yllättäen ähkyisän ja puhkuisan loppuraskauden jälkeen syntynyt vauva. Koirat ovat saaneet nuuskutella tulokkaan, ja vain innokkaimmat nuoleskelut tai vauvan päälle kiipeämiset on estetty - samoin kissat ovat saaneet halutessaan tulla ja tutustua. Kissat ovat käyttäytyneet hirmuisen samoin nyt vauvan kanssa kuin käyttäytyivät meillä syksyllä olleiden koiranpentujen suhteen: Liida on ensimmäisenä katsomassa, mukana pyllynpesulla vessassa, vaipanvaihdolla hoitotasolla, katsomassa kun vauva inahtaa kehdossa. Bolo on satunnaisesti haistelemassa ja Pingu ei suurin surminkaan tule viittä metriä lähemmäs vauvaa :D

Liida tahtoisi olla aina hoitamassa myös.

Olemme saaneet ihanasti onnitteluja. Jotkut monilapsisten perheiden äidit ovat harmitelleet, miten ystävät ja sukulaiset eivät tunnu pitävän viidensiä tai kuudensia lapsia onnittelujen arvoisena, mutta me olemme siitä onnellisessa asemassa, että meidän ystävämme ja lähipiirimme ( ja tuntemattomammatkin ) ymmärtävät olla onnellisia kanssamme ja iloita meille rakkaasta lapsesta. Lumia on myös siunattu viidellä ihanalla aikuisella, jotka ovat lupautuneet tulemaan kummiksi tälle meidän suloiselle tytöllemme. Kummien lisäksi Lumia ympäröi uskomattoman ihana ystävien ja sukulaisten verkko, unohtamatta aivan uskomattoman ihania isosisaruksia, joten on onni olla kuudes lapsi!!

Tässä erikoiskiitokset ystävälleni Tiinalle, joka lähetti Lumille näin hienon ( äidin lempivärisen ) norsubodyn. Tätä vaatetta kiiteltiin myös neuvolassa, kun tämä oli reilun kokoinen ja siksi helppo pukea ja riisua ( myös neuvolantädin ).


Lumi 2vkon ikäisenä.

On meillä käynyt myös ansiokas vitosten äiti Ria tyttärensä Brellan kanssa leikittämässä Bollia. Bollille tuli väsy ennen Brellaa ja Ria parkkeerasi Bollin kanssa sohvalle nukkumaan. Brella taisi olla äidistään mustasukkainen, kun piti sitten mennä siihen väliin ja ensin yrittää houkutella emo heräämään. Kun se ei onnistunut, päätti Brellakin käydä nukkumaan ( hetkeksi ).


vas. Bolli, Brella ja emo-Ria - pennut 4,5kk ikäisiä

11 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että on noin innokkaita apuhoitajia sinulla siellä! :)

  VastaaPoista
 2. Vai on Liida kunnostautunut apuhoitajana :D Minä kun luulin, että Bolo ilman muuta.
  Ihanat isoveikat taitavat olla tohkeissaan pikkusiskosta <3

  VastaaPoista
 3. Liida on se, joka on aivan kirjaimellisesti perinyt Annikin paikan... aina ja jokapaikassa. Bolo kyllä tarkastaa meille tulijat ( vieraat ) aina hyvin tarkkaan, joskus jopa sohvalla istuvien hiusjuuria myöten :D :D

  VastaaPoista
 4. OI ihania kuvia, etenkin Lumi on tosi suloinen, odotan innolla näkeväni nuoren neitokaisen reilun viikon päästä. :)
  Ja muutenkin kuvat ihania, kaikki osallistumassa pikku tytön hoitoon. : >

  Ja tuo alakuva jossa koirat nukkuvat, tosi nätti. :) (Sen kuvan voisin jopa haluta itselle ja teettää siitä seinälle ison kuva, jos annat luvan. ;) )

  T.Sara

  VastaaPoista
 5. Ihana nimi tytöllä,onnittelut Lumin elämään:):)Isossa perheessä ei sylistä ole puutetta,on se pienimmäinen niin iso ihme,kaikille!

  VastaaPoista
 6. Kiva, kun vaatimaton lahjani tuottaa iloa äidille ja tyttärelle.

  VastaaPoista
 7. Muistatko, Johanna, kun joskus vuosia sitten sanoin, että sinulla on juuri sellainen elämä, kuin minä haluaisin. Edelleen ajattelen hyvin pitkälti samoin, teillä on aivan ihana perhe ja koti ja eläimet! Mutta samalla luulen, ettei minulla olisi energiaa tuohon kaikkeen, eli nostan hattuani korkealle ja totean, että sinä olet todellinen supernainen ja onnesi ansainnut :)! <3

  T. Katri

  VastaaPoista
 8. Katri, jos joku olisi MINULLE esikoista odottaessani sanonut, että "15 vuoden päästä sinulla on 6 lasta ja hirmuinen liuta eläimiä ja silti hymyillen ja lauleskellen jopa nauttien väännät iltayhdeksältä seuraavaksi päiväksi kahdesta kilosta lihaa ensin jauhelihaa lihamyllyllä, sitten lihapullataikinaa perheelle ja kolmelle työmiehelle ja paistat ne, imetät välissä nuorimman takaisin nukkumaan, ripität esikoisen jatkuvasta karkinostosta ja nostat toiseksi nuorimman kymmnenen kertaa pois sen kiipeiltyä milloin minnekin ja silti olet vain onnellinen ja tyytyväinen elämääsi", EN OLISI USKONUT. Mutta tänä ilta sujui noissa merkeissä ja melkein itkuun purskahtamaisen onnellisena. Tämä on TÄYTTÄ elämää, ei helpointa mahdollista, mutta täyttä ja tapahtumarikasta. Ja ainoa tapa jolla enää osaan elää. Ja onneksi saan elää näin. ( Mutta EN ole supernainen, en missään nimessä... mutta elämä opettaa näköjään hallitsemaan useita asioita kun ne tulevat elämään pikkuhiljaa, yksi lapsi ja yksi eläin kerrallaan... )

  VastaaPoista
 9. Niin ja Katri, muistan kun puhuttiin siitä. Toivon sinullekin unelmaelämää hiipimään elämääsi pikkuhiljaa, sopivina annoksina :)

  VastaaPoista
 10. Olispa satuttu tulemaan Barmin kanssa samaan aikaan, olis tavannut ison liudan sukulaisiaan! Oman äitinsäkin. Kyllä me joku päivä tulemme. Barmi ei ole käynyt vielä missään muualla kuin pari kertaa hakemassa lapsia koulusta Papun kanssa, ja koko matkan olivat pitäneet aikamoista meteliä. Minä en ole sattunut olemaan kyydissä mukana, joten en oikein tiedä miks ja mitä ne haukkuupi. Papu on aiemmin ollut ihan hiljaa, mut näköjään "porukassa tyhmyys tiivistyy". Tuo Barmukka on aika puhelias pärpäkkö. :-)

  Barmin siskotyttö taitaa olla samaa kokoluokkaa kuin Barmi. Bolli on yhä pikkuruikkusempi, kuvasta päätellen. Ja minua harmittaa niin vietävästi, kun en ole vieläkään selvinnyt soittamaan sinulle ja kyselemään siitä rokotusreissusta. Missä ja milloin, yhdessä vai erikseen? Vai jokohan te kävitte? Palataan asiaan.

  VastaaPoista
 11. Unohdinkin onnitella Johannaa kaikessa kiireessä kun Nakcan kotiin toi, vauvan johdosta. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli ONNEA :) Kauniit nimet on kaikilla lapsilla, <3 Mikäli nyt oikein laskeskelen, niin kaikki taitavat päättyä i-kirjaimeen *raapii päätä*...

  VastaaPoista