maanantai 19. huhtikuuta 2010

Synnytyskamari

Prinsessa Kikkaran synnytyskamari on valmistettu. Nurkat on ripsuttu ja lattiat kuurattu. Sänkyyn on pedattu puhtaat valkeat lakanat ja pyyhkeet on pesty pinoon odottamaan. Odottajan askel on verkkainen ja mieli kärsimätön ja vatsa on valtava. Maito alkaa kerääntyä makkaroiksi masun alle ja katse kaihoaa kauas.

Katselmuksessa olisi arvosteltu ehkäpä sanoin "antaa lyhytjalkaisen vaikutelman" :D

Istuessa masu viistää maata...

Takaa ollaan niin leveitä...

Ja masun alla on tissit paljastuneet karvapehkon alta ( jännä, kuinka luonto hoitaa ja karva lähti ihan tuppoina pois, että pennut löytävät sitten nisille ).

Enää viikko laskettuun aikaan. Jännittää! Joka päivä tulee melkein uusia koiranpentukyselyitä. Kaikille näistä ei varmastikaan riitä. Ensimmäisinä jonossa on jo monta ihmistä...

Pennut varataan varmasti vasta, kun ne ovat syntyneet ja ensimmäisen viikon kriittinen aika on oltu elossa ja hyvinvoivina. Minuun aiemmin yhteydessä olleet ovat tietenkin etusijalla, mutta pennut yksilöidään uusiin koteihinsa sitten, kun niiden luonteet alkavat hahmottua - noin 4-5 viikon iässä, jolloin valitsen myös varmaksi kasvatukseen jatkavan nartun. Minulta ei voi ostaa pentua värin perusteella, sillä tietyn värinen pentu ei välttämättä luonteeltaan sovellu juuri kysyjälle. Pennun ja sen uuden perheen elämän parhaan mahdollisen sujumisen mahdollistamiseksi pennun luonne on tärkeä: lapsiperheeseen ei valita vetäytyvää, "ujoa" pentua, eikä ensikertalaiselle pentueen räväkintä tapausta.

Pennun varma varaaminen ei ole mahdollista pelkän sähköpostin tai puhelinkeskustelun perusteella, vaan ennen varausmaksun maksamista tapaamme ja varmistumme puolin ja toisin, että sovellumme tekemään toistemme kanssa luottamuskauppaa elävästä olennosta.

Pennuille on nimiteema jo valittuna, mutta en paljasta sitä vielä. Nimeän pennut siis teeman, en alkukirjaimen perusteella. Odotan näitä pentuja kovasti, sillä Kiara on kaikinpuolin ihanteellinen perhekoira. <3

14 kommenttia:

 1. Ohhoh! Onpas Kiara upean pullukka! :) Pyöristynyt huimasti sitten viime näkemän ;D

  Täällä jännitetään kans, ei tartte yksin jännittää!

  Kiaralle huimasti rapsutuksia ja onnea viimeisille synnytystä edeltäville päiville :) Sekä tietenkin synnytykseen ja sen jälkeisiin päiviin :) <3
  Täällä odotellaan pentua kotiin ;)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä Kikkaralle, kohta helpottaa - tai ainakin linjat palaavat ennalleen! Toivotaan, että mahdollisimman moni odottaja saa pennun itselleen, jos ei Aina Valpasta niin jonkun muun. Ainakin tänne Pohjois-Karjalaan odotetaan useampaakin pentuetta paimensukuisia.

  VastaaPoista
 3. Voi mamman masua! Muodot kohdallaan kerta kaikkiaan ;). Odotus senkun kovenee h-hetken lähestyessä ja tsemppiä ynnä kärsivällisyyttä toivotaan itse kullekin taholle :D.

  Toivotaan hartaasti sormet ja varpaat pystyssä ja ristissä, että sieltä putkahtaa hyvä määrä terveitä pikku mönkiäisiä tähänkin laumaan saakka.

  Jänskätetään yhdessä!

  Rapsutuksia t. Minna M

  VastaaPoista
 4. WAU! Mielettömän kokoinen mamma! Mahtaa olla tukalat oltavat. Jospa olis teillekin kokonainen porotokka tulossa ;) Muusa on kuiskutellut Kiaralle että "hei, mun äidilläpä olikin nääääin monta pentua, pystytkös samaan?!" Pennunodottajille mahdollisimman rentoa oloa lähipäiviksi! :D

  Oodi tasan 5kk lähettää märkiä lipaisuja, toivotaan että päästäisiin pian teitä sinne moikkaamaan.

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva kun laitoit Kiarasta kuvia. Siirreltiin tässä taannoin hiehoja ja taasen todettiin miten näppärää olisi ,jos siinä hommassa olisi työnsä osaava apuri. Onnea odotukseen ja webbikameraa odotellaan.

  VastaaPoista
 6. Onpas teillä ihania eläimiä! Ja koirakuumehan tuollaisista kuvista nousee - mutta nyt pysytään kyllä kissoissa.
  Jännittävää odotusta!

  VastaaPoista
 7. Ihana Kiara <3 Pupseja taitaa olla enemmän kuin 4, jos masusta voi jotain päätellä. Toivotaan edelleen, että kaikki pennut syntyvät elävinä, terveinä ja ennenkaikkea sopivina niiden tuleviin koteihin. Nakca-isiltä lipaisut äitikoiralle =)

  VastaaPoista
 8. Kennelmamma oottelee Kikkaran webbikameraa.......:-)

  Maarit

  VastaaPoista
 9. Kjäh kjäh...ihan pakko todeta, että "tiedetään, tiedetään"...siis se nimiteema =) Siskon ja asioihin nenänsä työntävän etuoikeuksia! Mut tokihan täälläkin jäskätään, ketäs sieltä nyt sit todella maailmaan putkahtaakaan. Rapsutuksia Kikkaralle!

  ^Marja

  VastaaPoista
 10. Joko kohta????????? :-)

  Maarit

  VastaaPoista
 11. ^ Hih, joku muukin on vähän kärsimätön :-) Täällä jännittää ihan oikeasti ja kovasti, viime yönä unessa jo synnyteltiinkin ;)

  VastaaPoista
 12. Webbikamera on viritetty. Tosin yöllä, kun valot ovat poissa, se ei oikein näy... mutta valot laitetaan päälle, kun jotain alkaa tapahtua...

  http://ww.com/AinaValpas

  VastaaPoista
 13. Hienoa, ihanaa, viimeinkin alkaa tapahtua.... Peukut pystyyn että kaikki menee loistavasti.

  VastaaPoista
 14. Ihana mammakoira <3 Tuo massu on ehkä jopa meidän Pikin massuakin suurempi.. ehkä. Pikin massusta putkahti 7 hyvänkokoista penneliä, joten siellä varmaan riittää myös vilinää muutaman viikon päästä ;) Paljon onnea synnytykseen!

  Terveisin Mirja N.

  VastaaPoista