keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Elämästä nautiskelija

Paljon emme pennuista vielä tiedä. Riasta nämä ensimmäiset päivät kuitenkin kertovat hirmuisen paljon. Entisestä adhd-tasmaniantuholais-pennusta on kasvanut Hyvin Tasapainoinen ja Uskomattoman Ihana Emo. Ihan rrrrrrrrakastan sitä!!
Tahtoisin viipyillä pentulaatikon äärellä - ja viivynkin - ja usein minulla on siellä kaverina Ossi 1v., Jori 3v., Sini 8v., Meri 10v. tai Olli 14v. Ria heiluttaa meille häntää ja keskittyy tarkistamaan, kuka pennuista tarvitsee juuri sillä hetkellä pyllynpesua tai kuka nukahti jo sikeään pikkupennun uneen. Ulkona Ria käy pikapikapikapikaa, tai mieluummin vieläkin nopeammin, ja pieni kuono käy jokaisen pennun läpi ulkoa tullessa. Onhan ne varmasti kaikki tässä. Onhan ne.
Hysteerinen hössöttäjä Ria ei ole. Ei suinkaan. Onpahan vain täynnä pienen koiran äidinrakkautta, ja tekee sen mikä kuuluu tehdä. Hoitaa ja pesee, imettää, ja jättää sitten hetkeksi nukkumaan yhtenä kasana, ja oikaisee itse Ollin tyynyn viereen lepäämään pehmoiselle sängylle, ihan siihen pentulaatikon viereen, jotta varmasti kuulee jos jollakin pennulla on Tarve. Äidin tarve.
Äsken oli ihan pakko ottaa taas kuvia, kun pennut nukkuivat niin kauniisti emonsa kyljessä. Yksi erottui muista: ensimmäisenä syntynyt Brella rellotti nautiskellen selällään kaikkien muiden pentujen päällä, emon vieressä ( kuva alussa ). Hauska tapa nukkua!
Itkettävän ihana elämä. Toivottavasti jokaiselle pennulle tulee ne omat ihmiset, jotka tuntevat sydämessään ja kodissaan olevan juuri tuollaiselle pikkukoiralle tilaa. Sellaiselle, joka on pentuna virkeä kuin kymmenen tasmanian tuholaista, joka on uskollinen kuin Suomen armeija kokonaisuudessaan entisajan sotien aikaan on ollut, ja josta kasvaa kokonaisvaltainen perheenjäsen, joka ei petä eikä jätä - ja jota ei pidä ottaa hetken mielijohteesta, eikä varsinkaan pettää ja jättää. ( Mutta tietenkin, joskus tulee perheelle tilanteita, että ei voikaan pitää vaikka on otettu kaikessa ymmärryksessä ja rakkaudessa - silloin etsitään vain uusi koti, jossa on sydän ja järki ja tilaa... )

2 kommenttia:

  1. Onnitteluja vauvaperheeseen! Ihania otuksia ja miten hellä ja urhea äiti!

    t. Ysvin Uivelo

    VastaaPoista
  2. On nuo kyllä sulosia pallerroita :)!
    T. Milja

    VastaaPoista