lauantai 27. maaliskuuta 2010

Solmuja narussa

Tänään lauantaina meillä oli taas ilo nauttia "hovikouluttajamme" Jennin ( Hakosalo ) opeista. Vaikka kurssimme ei tälläkertaa kerännytkään suurta osallistujamäärää, oli pieni ja tiivis joukkomme sitäkin innokkaampi.

Ensin oli kuvausvuorossa Meri ja ikioma poninsa Lille, eli Little Glitter:

Merin ja Lillen yhteistyö on vasta nupuillaan, mutta kiva ja hyvinkoulutettu, ihana poni toimii jo hienosti sekä ajaen että maastakäsin asioita pyydettäessä.

Naru heiluu ja peräpää väistää kohta.

Olen ihastuksella seurannut, miten hienosti tyttärenikin keskittyvät ( varsinkin kun neuvojana on joku muu kuin oma äiti ), ja olen iloinen siitä, että he saavat oppia jo noin pienestä. Itse olin oman yritykseni ja erehdykseni varassa niillä maatiloilla, jotka sietivät ja sallivat uteliaan tytön kulkea usein askareilla mukana varmaan enemmän alussa häiriten kuin hyödyttäen. Kyllä minä tietysti opinkin asioita, yrittämällä ja erehtymällä. Suojelusenkeli oli matkassa - isojen nuorten ja osin kouluttamattomienkin, luonteikkaiden suomenhevosten kanssa ei pahempia sattunut, vaikka kiinnostusta oli rutkasti enemmän kuin taitoa.

Mutta siitä ne taidotkin pikkuhiljaa karttuivat, neuvoja kuunnellen, katsellen ja itse tehden - sekä hyllymetreittäin kirjoja lukien...

Sini ja Iivari ( Keskimäen Iivari ) ovat yhdessä "vanhoja tekijöitä" ja yhteistyö sujui kuin leikki.

Sini osaa lisätä painetta, jos haluttua toimintoa ( tässä peruuttamista ) ei tapahdu.

Sini osasi hienosti lähettää Iivarin kulkemaan pressun yli. Saman teki myös Brynja - lopulta ;)

Seuraavaksi olivatkin vuorossa Hanna-Mari ja Brynja, ja kaikki sujui hienosti. Brynja on topakka typykkä, joka kokeilee kokeilemasta päästyäänkin, mutta taipuu ymmärrettyään, että ne mokomat tahtovat minun tekevän näin. Tai näin. Tai noin. No, tehdään sitten...

Askel kerrallaan puomin yli.


Taidot karttuu ja suhde syvenee <3

Kiitos taas Jennille. Kiitos Hanna-Marille. Kiitos meidän tytöille ja Ollille ( lastenhoitoavusta ). Kiitos ihanille poneille ja kevään mukavalle säälle!

Jos lukija kiinnostuit maastakäsittelystä, ota yhteyttä niin järjestetään mahdollisuus oppimiselle joko lainaponilla meiltä tai oman ponisi kanssa. Kouluttajana on kokenut ja innostava Jenni Hakosalo.

1 kommentti:

  1. kiitos suuresti ihanasta kurssista :) hauskaa oli taas, ja seuraavillekin kursseille varmasti tullaan. juuri piirtelen tehtävät muistiin, että voidaan jatkaa harjoittelua toistekin.

    hanna-mari

    VastaaPoista