maanantai 29. maaliskuuta 2010

Voihan pässi!

Mustikka tekaisi karitsansa myös, kolme kappaletta - mitäpä muuta kuin - pässejä.

Huono kuva, mutta kolme niitä on. Ja pässejä kaikki.


Taikan vauvat Torkku ( valk. ) ja Virkku ( musta takana )

Taikalla ei mennyt ihan putkeen. Sen peräpäästä pursusi pelkkiä kalvoja ja jälkeisiä, mutta karitsasta ei näkynyt jälkeäkään. Ei tuo liiemmin työnnätellytkään ja vaikka kokemusta on lehmien synnytysavusta, on lampaamme tähän asti karitsoineet niin ongelmitta, että katsoin parhaaksi soittaa päivystävälle eläinlääkärille. Eläinlääkäri tulikin ja onki Taikan uumenista ensin valkoisen - yllätys yllätys - pässikaritsan ja sitten mustan - vielä isompi yllätys - uuhikaritsan, joka alkoi ravistella itseään välittömästi ulos päästyään ja sai tytöiltä nimekseen Virkku. Virkun isoveli, joka edelleen oli melkoisen unelias, sai nimekseen tietenkin Torkku.

Hilpeyttä eläinlääkärissä herättivät lampaidemme nimet, varsinkin Irma, joka tunki koko ajan syliin kun hoidimme Taikaa ja Jorin ( ihana Jori <3 ) nimeämä Seppo-pässikaritsa. Tytöt eivät ehtineet vielä nimetä Orvokin eikä Mustikan pässipoikia, ja päätimme siinä Seppo-nimen hilpeydessä kysy niille nimiehdotuksia aamulla Jorilta. ( Mitenkähän minulla on sellainen kutina, että joku niistä karitsoista saa nimekseen Matti Nysä :D :D )

Toivottavasti Taikan karitsat selviytyvät nyt elämään. Ensihuikat maitoa niille annoimme Orvokin tissistä ( Orvokki muuten imetti Mustikankin karitsaa ihan vahingossa sujuvasti ), sillä Taikan tisseistä emme mitään saaneet herumaan. Toivottavasti alkaa maitoa tulla. En jaksanut jäädä koko yöksi lampolaan karitsoita vahtimaan, vaikka ehkä olisi pitänyt. Elämän realitettit on kuitenkin tunnettava, ja koskapa täällä sisälläkin on yksi imetettävä, äidinkin pitää saada myös unta.

1 kommentti:

  1. Oi miten paljon vauvoja! <3

    Minni 5vee katsoi ylemmästä kuvasta, että "toisella pikkulampaalla on kaksi päätä... HIENO!" =)

    Me muuten kutsutaan kaikkia teillä syntyviä eläinlapsosia "Pekan serkuiksi", kun onhan ne vähän niinkuin sukua, kun synnyinkoti on sama :-D

    VastaaPoista