keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ptrui, ptrui, ptruuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiii

Nyt on vasta oikea kesä. Nyt on kärpäset, aurinko ja lehmät laitumella :) Jos et ole koskaan ollut laituntavien lehmien luona aurinkoisella laitumella, tuntenut nenässäsi laiskasti laitumella käyskentelevien, ruohoa suuhunsa nyhtävien lehmien tuoksua, et ehkä tiedä mistä nyt puhun. Mutta lehmät ja laidun ja aurinko tuoksuvat niin ihanalle, että siitä tulee väkisinkin onnelliseksi. Siitä tulee mieleen onnellinen lapsuus mummolassa, siitä tulee mieleen onnelliset nuoruusvuodet, onnellinen unelmien elämä, jota lapsesta asti unelmoin.

Ensin pääsi Ulla...

 Juoksee, pomppii, riehuu :)

Sitten pääsivät Piika, Tilna, Toto, Suosikki, Tähdenlento, Natalia-vanhus, Sinderella, Tuhkimo, Utu ja muut. Pari nuorempaa: Ulriikkka ja Ylkkä pääsivät myös opettelemaan ensimmäisten joukossa laidunelämää. Loput ( kerralla päästettiin 13 lehmää ) pääsevät pari "uutta" kerrallaan joka päivä, kunnes kaikki laiduntamaan kykenevät on totutettu ulos. On päädytty tällaiseen systeemiin, sillä usein ensikertalaiset tai muuten nuoret ja koheltavat aiheuttavat hirmuisen härdellin, eivät muista tai osaa katsoa aitoja, saattavat villitä koko porukan karkaamaan kauas - ja onpa jonakin kesänä joku nuori lähtenyt Lammasvirtaan uimasilleenkin... Kun vanhemmat lehmät ovat jo vakiintuneet laitumelle, ne eivät intoudu riekkumaan niin nuorempien kanssa, ja meille ihmisillekin laitumelle lasku on helpompi ja stressittömämpi. Uskon tämän tavan olevan myös eläimille parempi.

Tilna tunnelmoi...

Utu unelmoi...
Suosikki suunnittelee...

Nuuhkikaa tätä ihanaa tuoksua, nuuhkikaa!!! Piika näyttää mallia.
Uskollinen Ulla...

Vanhemman perässä on Ylkän hyvä opetella :)
Piika on jo vanha ja harmaapää...

Vanhin on Natalia - sekin jaksoi vielä laitumelle, vaikka sydän on jo tutkitusti huono.
Onni on lehmiä laitumella kesällä, onni on se tuoksu. Onni on se, että osaa nauttia niistä asioista, joita eteen tulee. Onni on elävä arki. Vielä lampaat, lapset ja orivarsat laitumelle, niin sitten on kesäkesäkesäkesäkesä ihan varmasti!!! ( Ja ennenkuin joku älähtää meillä siirrettävän lapset ulkoruokinnalle kesäksi, tarkoitin sillä koulujen loppumista. *virnistys* )

8 kommenttia:

 1. Kesä on saapunut <3 Onpa ihanan näköistä, voin kuvitella kuinka tyypit utareet täristen pomppii ympäri laidunta onnellisina kesästä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita lehmiä - lempeän näköisiä :). Ihania kun toiset on niin tunnelmissaan elämän yksinkertaisten asioiden äärellä KESÄ ja vihreä nurmi. Siihen vielä päälle kauniit kelit niin voiko muuta enää toivoa? :)

  - Minna M

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kesä lehmilläkin. Voi sitä täpinää lehmienkin parressa, kun ekan kerran huomaavat taas pääsevänsä ulos.

  Iloista kesää kaikille.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa aikaa,jota kaipaan jälleen kerran omasta lapsuudestani.Kun lehmät päästettiin ulos,me vahdittiin aidan vierellä pitkiä aikoja loikoillen ja seppeleitä solmien..voikukista:)Lehmistä ois aihetta ottaa mallia;);)

  VastaaPoista
 5. Ihania lehmilöisiä :) Meilläkin koululla laskettiin Kyyttö-lehmät laitumelle viikonloppuna, oli hulinata kyllä :D

  VastaaPoista
 6. Milloin Renate, oma kummilehmäni, pääsee?

  VastaaPoista
 7. Renate pääsi ensimmäisten joukossa, en vaan ihan kaikkia nimiä muistanut tuossa luetella. Siellä siis on 11 konkaria ja 2 - tai nyt enää 1, kun Ylkkä karkasi aidoista täsmälleen juuri nyt ponilaitumelle ja veimme sen navettaab - ensikertalainen laiduntaja. Renate on siellä ( tuossa kuvassa, jossa Ylkkä seuraa konkaria, on konkarina varmaankin Toto ) jossain, ei vaan sattunut linssin eteen...

  VastaaPoista
 8. Lehmiä! Lehmiä! Lehmiä!
  Minä olen yrittänyt kovasti katsella että joko täällä päin olisi lehmiä laitumella, jotta pääsisin niitä tuijottamaan ja kuvaamaan ja kenties taputtelemaankin jos ovat rentoja tapauksia kuten ovat usein olleet.. :)

  Mutta ei ole kyllä vielä täällä näkynyt lehmän lehmiä - paitsi Tampereen lähellä huomasin moottoritien vieressä lehmiä. Oijoi tulisi jo tänne meillekin päin lehmiä ulos.. :)

  VastaaPoista