maanantai 16. marraskuuta 2009

Lähtökuopissa

Toiset lähtee, toiset jää ja toiset eivät ole vielä saapuneetkaan :)

Bollillakin on ikioma koti!! Tosin pienin erikoisjärjestelyin nyt alkuun, mutta koti kumminkin. Ja hyvä uusi koti onkin, kunhan ennättää. Mutta joskus sydän järjestää erikoisia juttuja, ja niitä sydämen juttuja pitää totella. Bollista kuulette varmasti vielä.

Barmi etsii vielä omaa sopivaa kotia, sydäntä ja kainaloa.

Ilo on aloittanut mammajoogan, syönyt kaikkien terveyssuositusten mukaisesti kiltisti ainakin viiden edestä ( pentujen lukumäärää ei edelleenkään tiedetä!! suom.huom. ) ja nyt, 4 päivää ennen laskettua H-hetkeä Ilo pyysi saada jo ikioman kolon, johon pentusia pykäistä sitten kun alkaa siltä tuntumaan.


Tissit on kaivettu esille villaliivin rakosista, housut pudisteltu puhtaiksi ja korvakarvat kammattu. Webbikamera viritellään viimeistään, kun jotain alkaa tapahtua. Perheemme isännät nikkaroivat äsken sille ikioman pentumislaatikon hirsipaneeleista ja huoneeseen on hamstrattu puhtaita peittoja ja vilttejä vaihtoalusiksi.
Olen kovastipaljon kiitollinen Ilon sijoituskodille, että antoi Ilon olla meillä koko kantoajan. Koen, että olen saanut nyt luotua Iloon luottamuksellisen suhteen, jotta synnytys ja pentujen alkutaival on mahdollisimman hyvä.


Ilon pennuista voi tehdä varsinaisia alustavia varauksia vasta, kun ne ovat syntyneet. Pennut yksilöidään ( kuka menee kenellekin ) noin 5-viikkoisina, kun pentujen luonteet alkavat käydä selville. Pentua et voi varata puhelimitse "ostan yhden pennun, paljonko se maksaa" - vaan pentuvaraus varmistetaan tapaamalla ja molemminpuolisen tunteen synnyttyä, että juuri minä olen se kasvattaja, jolta pentua toivova ihminen tahtoo pennun ostaa ja juuri sinä se ostaja, jolle minä tahdon pennun myydä. Muistutan vielä, että tämä pentue on yhteistyöpentue Eidalun kennelin Anu Ylimaan kanssa, ja se luo myös muutamia koukeroita ( mahdollisia sijoitusnarttuja, pentuvarauksia tms. ) asiaan. Pentuja on kyselty paljon, ja voi olla niin, että joku potentiaalinen ihana koti jää ilman juuri Ilon pentua. Halutessanne opastan pennunostajan kyllä muiden hyväksi havaittujen ja rakkaudella kasvatettujen paimensukuisten pentueiden lähteille.5 kommenttia:

 1. Ihana iloinen raitatassu! Jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
 2. Oi,noita suloisia pentuja odotellessa ihan alkaa jännittään:)pääsevätkö eläinkerholaiset näkemään ja mitä?

  VastaaPoista
 3. Kaunis mamma! Jaettu Ilo on moninkertainen vai mites se menee :) Jännää! Tsemiä ja rapsutuksia!

  Elina

  VastaaPoista
 4. Voi, enää pitäis saada Barmille koti. ;)

  Ilon massu alkaa olemaan jo aikas suuuri. :) Toivottavasti kaikki menee hyvin sitten H-hetken aikana. :)
  T.Sara

  VastaaPoista
 5. Ville-Veikko Heinilä17. marraskuuta 2009 klo 20.00

  Toivottavasti synnytys sujuu ja muutenkin hommat toimivat.

  VastaaPoista