keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Pikkuvirran ponitalli ylpeänä esittää: Pikkuvirran Dalanar

Vihdoinkin se ensimmäinen onnistunut varsa syntyi!! Viime aamuyöllä päivänvalon näki suloinen punarautiaankirjava orivarsa, jolle annoin nimen Pikkuvirran Dalanar. Dalanarin emä on Helmi ( Hovens Green Pearl ) ja isä meidän oma Lippis ( Liberty ).


Dalanar on myytävänä, ja luovutetaan aikaisintaan 6kk:n ikäisenä, säännöllisesti madotettuna, vuoltuna ja paljon käsiteltynä. Dalanar tulee asustamaan ponilaumassa, jossa on eri ikäisiä poneja vaihtelevassa maastossa ja tottuu jo varsa-aikanaan lapsiin, erilaisiin maatilan eläimiin, koneisiin ja tapahtumiin. Dalanar tottakai rekisteröidään asianmukaisesti ja sillä on mahdollisuudet kaikkiin puhdasrotuisen shetlanninponin karkeloihin ( näyttelyt, ravit ym. ). Aika näyttää, millaiseksi Dalanar kehittyy.

Kysyä saa puh: 050-3610574/ Johanna


Dalanar ei varsinaisesti tarkoita mitään, se on nimi. Dalanar on Jean M. Untinen-Auelin Maan lapset-sarjan toisen päähenkilön Jondalarin "tulisijan mies", ollut äidin puoliso Jondalarin syntyessä ja perustanut myöhemmin Lanzadonien luolan. Dalanar on taitava piikivenlohkoja, joten päätetään, että Dalanar tarkoittaa nyt piikiven lohkojaa :)

Orivarsamme Dalanarin isovelipuoli Pikkuvirran Bondi tarkoittaa pieni maanviljelijä shetlandic-kielellä. Piikivenlohkoja sopinee siis tähän "ammattiteemaan" hyvin. Päätin, että tämän hankalahkon D-vuoden ( hankalahkon siksi, että Pikkuvirran-nimeen sopisivat mielestäni parhaiten suomenkieliset nimet ) nimiteema löytyy tuolta Maan lapset-kirjasarjasta. Mitä nimiä sitten käytetäänkään, riippuu ihan kasvattajan, eli minun mielivallastani ;) Saas nähdä, mitä nimiä Lillin, Tintin ja Lissun varsat saavat?? Vanillinin suomenpienhevosvarsan nimi etsitään ihan muualta ja se tulee olemaan millä tahansa kirjaimella alkava ja ihan suomenkielinen. Ainakin luulen niin :)


1 kommentti: