maanantai 5. lokakuuta 2009

3 viikkoa ja eliittinäyttelyitä - ja huonoja otsikoita :D


3-viikkoispäivän kunniaksi pennut muuttivat tupaan. Nurkkaan laitettiin pentuaitauksesta "turva" Ossin varalle. Kissat kävivät katsastamassa tulijat ja Ruusua ( sekarotuinen kääpiöpinseri ) olisi kiinnostanut hirmuisen kovasti.Bryjaa ihan haukotti moinen muuttotohina. Bollin pyllyllä oleva "karvaton läikkä" ei ole ruttoa tai muuta kamalaa, vaan ompahan ensikertalainen Ria ehkä hieman ollut puhdistuksessa epätarkka, ja vaikka pesimme pentuja kyllä, niistä huonommin puhdistetuista kohdista usealta pennulta lähti vähän karvaa. Näyttää kamalalta - mutta olen kuullut samasta ilmiöstä myös muilta kasvattajilta - mutta on vaaratonta: iho on siisti ja sitä peittää ohut karva jo. Karva on uusiutuva luonnonvara ja kasvaa pentusille nopeasti takaisin. Onneksi.

3-viikkoiskuvat ja jotain höpötystä ominaisuuksista tähän asti:


Aina Valpas Brella, 800g ( + 260g viikossa )


Brella, siro pikkuneiti, on aina ekana kaikessa ja jokapaikassa. Se reagoi ekana niille annettuihin leluihin, se taisi haukkua ja murista ekana ja avasihan se silmänsäkin ihan ekana - niin ja syntyi :))) Saattaa olla ihan voimakastahtoinen typykkä - aika näyttää luonnetta paremmin.

*******************


Aina Valpas Bolli 800g (+ 200g viikossa )


Bolli oli syntyessään suurin ja nälkäisin, mutta nyt se on pojista pienin. Se on ehkä rauhallisin, tai Brellirin kanssa aika tasoissa rauhallisuudessaan. Hyvä se on syömään, vaikka "pikkuveljet" ovatkin menneet sen ohi painossa. Väriltään Bolli on vaalein näistä punaisista pojista.
****************


Aina Valpas Bryja, 780g (+180g viikossa )


Bryja on naamaltaan topakampi kuin Brella, ja ehkä hieman rauhallisempi luonteeltaan. Tai ei ainakaan ihan niin suunapäänä menossa kuin Brella. Semmoinen tasainen tyttö, jännityksellä odotan, kumpi näistä alkaa näyttää enemmän sijoitustypykältäni. Sijoituspennulle on jo koti odottamassa.

***************


Aina Valpas Brellir 820g (+200g viikossa )Brellir on päättänyt, että siitä tulee isona näyttelykoira ja vähintäänkin yhtä hieno kuin isi-Källistä. Katsokaa vaikka tätä sen poseerauskuvaa!!! Ihan itse asettautui takajalat taakse ja pää ylväästi ylös - vaikka ikää on vasta tasan 3 viikkoa!! Brellir on pentu, jolle sopii kaikki: käännä se selälleen, kaikki on ok, leikkaa kynnet, se sopii, ota se syliin, niin se on maailman parhaassa paikassa ja rauhassa ja onnellisena. Brelliristä tulee hieno poika sitten isona. *pusu*

************


Aina Valpas Barmi, 880g (+300g viikossa )


Barmi on pentu, joka näyttää ihan pikkuveljeltä ja tuntuu aivan ensimmäisen Aina Valpas-pentueen Armi-pennulta ( joka on jo valitettavasti edesmennyt, nyyh ), joka oli ensimmäisen kasvattamani pentueen kuopus Barmin lailla. Barmi pitää meteliä aina ja kaikesta. Ota syliin - rääkäisen. Leikkaa kynsiä - huudan kuin päätä leikattaisi. Ihana tyytyväinen pentu, jolla on paljon asiaa ja se muistaa sen myös kertoa. Tämäkin on suosikkini ja hyvin ryhdikäs jo nyt :) ( Psssst... Armi oli samanlainen itkuiita pentuna ja se jäi kotiin ja osoittautui hyväksi ja hienoksi - Barmi tarvitsisi hienon ihanan oman kodin, sillä meille ei sovi varsinkaan hienoja poikia jäämään... )

Matolääkettä annetaan pentusille huomenna ja samalla aloitetaan kiinteiden ruokien maistelu.

Viikonloppu vierähti Shetlanninponien Eliittinäyttelyissä Kirkkonummella.


Eliittinäyttely on kutsunäyttely vuosina 2008 ja 2009 hyvin menestyneille shetlanninponeille, ja Leenu pääsi sinne Vermon poninäyttelyn-08 ansioilla. Leenu ( Sandbackas Cholena ) oli siellä VSP-mininuori ja voitti oman luokkansa ( 2-3-vuotiaat minitammat ).

Aarteilta siellä oli Aarteen Nuuskamuikkunen, joka on hieno 2-vuotias ori ( i. Galant ). Aarteet päivittelevät blogiaan, kunhan hovikuvaaja Tuuli saa koulukiireiltään ladatuksi kuvat ja lähetetyksi ne Tainalle. Jäämme odottelemaan Tuulin kuvia myös allekirjoittaneen Eliittinäyttelytätimuodista ;)

Kiitos Tainalle ja Tuulille näyttelyseurasta taas kerran. Hauskaa oli :)

2 kommenttia:

  1. Oi, Bolli on suosikkini! <3 <3 Vaikka onhan ne kaikki ihan ylisuloisia, ainahan koiranpennut on. Sitä omaa odotellessa, kai se joskus... Nyt pitää ensin panostaa Moscan käytöstapojen saattamiseen ajan tasalle (taajamakelpoisiksi), niin ehkä isäntäkin heltiää myötämielisemmäksi.

    VastaaPoista
  2. Ihania ovat.. =) Mukava aina katella pentujen kehitystä ja kasvua.. :) Kovasti jo ootellaan pentujen luovutusta.. Viikkoja ja päiviä laskellen, livenä pentuja katsellen.. =)
    T:Sanna

    VastaaPoista