lauantai 17. lokakuuta 2009

Elinpiiri laajenee

Pentuset ovat nyt himpun alle 5-viikkoisia ja niistä näkee yhtä sun toista. Jokainen pentu on hyvin "luoksetuleva" ja reipas, sellaisia selkeitä vetäytyjiä ei ole kukaan - onpahan vain vuorollaan joku vähän unisempi tai joku jo porukasta ekana hereillä. Luonteita erottuu kyllä jo:

Brella on ainajajokapaikassa, suunapäänä kaikkialla, yleensä myös kaikkien sisarustensa niskassa. Sellainen virtapaketti, että tulee emo-Ria pentuna mieleen :) Brella haukkui ensimmäisenä pentukopasta huomatessaan ihmisen tulevan. Käsittelyä Brella ei kuitenkaan vastusta millään tavalla.

Pennut saivat eilen ekaa kertaa luita: naudan kylkiluita ja kyllä - kyllä ne koiria on, hyvin maistui!

Bolli on nautiskelija. Se nautiskelee rauhassa ja ensimmäisenä hyvästä ruuasta, hellistä käsistä, naamaan suukottelusta ja sylissä lekottelusta. Se leikkii reippaasti, mutta on yleensä aina siellä "alakynnessä", mutta se ei tätä iloista tohottajaa taida haitata. Syntyessään pentueen isoin onkin nyt pentueen siroin ja pienin.

Isä-Källi on päästetty "eristyksistä" elämän elämää pentusten kanssa ja pennutkin pääsevät usein leikkimään pois pentuaitauksesta koko tupaan. Yläkuvassa tytöt tutustuvat isukkiin, etualalla Brella.

Bryja on semmoinen pikku-piia, joka on iloinen ja reipas, mutta selkeästi sisko-Brellaa rauhallisempi, tosi nujuuttaa veljensä tullen mennen ja tutustuu asioihin rauhassa, mutta rohkeasti. Topakka, topakka kääpiöpinserivauva, joka ei pidä suurta melua itsestään.

Pojat selättivät iskän :) Källi on hirmuisen hellä ja varovainen pentusten kanssa ja se asettelee jalkansakin kauniisti ja heittäytyy pentujen riepoteltavaksi ( näin alussa ehkä kauhuissaan, kuten kuvasta näkyy! ). Kukaan sitä ei pakottanut olemaan pentujen kanssa, ja se tahtoi tutustua jokaiseen, vaikka sitä hirmuisesti jännitti. Edessä Bolli, keskellä Brellir ja iskän päällä Barmi.

Brellir on päällepäsmäri sanan varsinaisessa merkityksessä. Se herää ensimmäisenä, tulee katsomaan kaikkea ensimmäisenä, on nujuuttamassa sisaruksiaan "komeimman" murinan säestyksellä ja on selkeästi dominoivin pentu. Brellir tarvitsee rakastavan kodin, jossa on selkeät rajat. Se ei kuitenkaan näytä hetkahtavan siitä, jos iso kolmivuotiaan kuormuri ajaa rajusti hieman lähelle tai joku pudottaa pienen leikkilentokoneen niskaan sohvalta. Kun tietää sen tarpeet ja osaa reippaasti suhtautua niihin ( ja ymmärtää, ettei se ehkä uhmatessaan uhmaa pahuuttaan vaan isoegoisuuttaan vaan ;) ), siitä tulee mitä mainioin koira mihin tahansa.

Ria jätti pennut Källin huoleksi ja nakersi naudan kylkiluuta sohvalla kaikessa rauhassa :)

Barmi on pikkuinen - eikun pentueen isoin jo - kiljukaula, jonka kiljukaulataipumus on kyllä jo aika ohimennyttä, sillä se leikkii hyvin reippaasti, eikä hätkähdä Brellirinkään kovista otteista, vaikkakin antaa isoveljelle hienosti periksi. Barmi on reippaasti touhuissa mukana, tutkii uusia asioita ja ihmisiä mutta omaa oikein selkeän mielipiteen siitä, saako ihminen esimerkiksi pitää häntä tassusta kiinni kynnenleikkuun aikana. Hyvänen aika sentään eieieieieieiei-uiuiuiuiuiuiui, mutta antaa kyllä leikata kynnet ja on senkin jälkeen hyvin reipas ja rakastava, jopa sille, joka ne kynnet leikkasi.

Bryja tahtoisi nuolla Merin naamaa :)

Ja Brellir purra Sinin käsiä - syliin kiipeämässä Bolli, lattialla vieressä Barmi.


Bryja on nätti tyttö :)


Barmi hyökkää lelun kimppuun.

Brellir saalisti dinosauruksen.


Brella "keskustelee" iskän kanssa ( nuo irvistykset ovat vain hämäystä ).

Nyt tuli vieraita, jatkamme toisella kertaa. Televisionkatselu jää toiseksi, kun näiden pentujen touhuja on niin mukava seurailla :) Tervetuloa katsomaan, jos kiinnostaa lapsiperheessä kasvanut, tutkitusti terveiden vanhempien hyvinhoidettu pentu! Myös uusille kodeille asetamme vaatimuksia: paperittomien koirien tehtailuun emme näitä pentuja myy, emmekä muihinkaan epäilyttäviin tehtäviin tai täysin tehtävättömäksi. Perheenjäseniksi, kainaloon, lenkille, näyttelyyn ja koiraharrastuksiin kylläkin. Eikä oikea, rotumääritelmän ja kennelliiton ja pevisa-määräysten mukainen kasvatus näillä pennuilla ole mitenkään poissuljettu, ovathan vanhemmat hyvin rotunsa mukaisia, hyviä edustajia.

Soita puh: 050-3610574/ Johanna, jos kääpiöpinserin pentu kiinnostaa.

HUOM! HUOM! Ilon ultra lähestyy: paimensukuinen lapinkoira Ilo ultrataan ensi viikon tiistaina 20.10. - seuraavat pentusuunnitelmat varmistuvat siis silloin!
( pentujen laskettu syntymäaika viikolla 47 - luovutus tammikuussa 2010 )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti