maanantai 12. lokakuuta 2009

Uutta - ja pennut 4 viikkoa

Viikonloppu vierähti islanninhevosten jalostuksen peruskurssilla Lopella Kaakkolan islanninhevostilalla ja olipas mukavaa :) Paljon tuli tietoa ja tiedonjano vähintäänkin kasvoi myös issikoiden osalta ( ja Hetaa katseltiin sitten hyyyyyyyyyvinkin kriittisesti kotona kurssin jälkeen ).

Kurssin jälkeen ajeltiin vielä Huittisiin, ja kyytiin lähti Merin tuleva raviponi, koko perheen ihastus ja kotipihan ja laitumien kaunistus Lille, tuleva Pikkuvirran jalostustammakin sitten joskus, nyt 3v. Little Glitter ( i. Galant ). Lillessä on parasta monikin asia: se on Suomessa syntynyt ja lapsiperheessä kasvanut, se on hyvin palkittu useissa näyttelyissä ja se on ajolle opetettu ja jo kerran startattukin. Se on kaunis ja kiltti ja vireä ja iloinen poni. Olemme jo aivan rakastuneita, eikä ainakaan vähiten sen omistaja Meri:


Nyt totuttelemme ensin toisiimme ja sitten alamme ajamaan Lillellä. Tavoitteena olisi päästä sen kanssa raveihin - onneksi innokkaita kuskeja löytyy kyllä jo ennenkuin Meri saa toivottavasti ensi kesänä oman kortin.

Rian pennut täyttävät tänään 4 viikkoa, ja voi miten ne ovatkaan kasvaneet. Neljännen viikon kunniaksi annoin niiden käydä pentuaitauksen ulkopuolella kuka niistä halusi, ja Brellir oli eka joka halusi. Muut leikkivät hetken syönnin jälkeen pentuaitauksessaan ja painautuivat sitten nukkumaan emon lämpimään kylkeen. Siispä kuvat otamme ja esittelemme myöhemmin tänä iltana.

Barmi tuli liian lähelle kameraa :)

Varsinaiset potretit siis tässä tänä iltana, eli nyt:

Näin seisoo Aina Valpas Brella :)


Ja Aina Valpas Bolli ei pysynyt yhtään paikallaan ja oli vaarassa juosta sohvan reunan yli - mutta putoamisvaaraa ehkäisivät kaksi nopeaa ja tarkkaa avustajaani, jotka ottivat kiinni aina hyvissä ajoin. Tässä paras poseeraus kuin huippumalleissa konsanaan ( ketään ei tiputeta jatkosta ;)):Ja Aina Valpas Bryja poseerasi ei millään tavalla :) Mutta se saa seisoa vaikka millä mutkalla, kun se on silti niin ihana. Niih.


Aina Valpas Brellir poseeraa ammattilaisen elkein Ikean hiiren innostamana ( se "tappoi" sitä hiirtä kovasti siinä ennen - tai sitten se vaan leikki sen kanssa "minä olen isompi ja vahvempi"-leikkiä ).


Ja Aina Valpas Barmi poseerasi myös näin. Tuleekohan näistä kahdesta pikkupojasta näyttelykoiria?


Ja sitten vielä naamat:

Tytöt ensin: vasemmalla Bryja ja oikealla Brella


Bryja luottaa kaikkiin ja nukahtaa kaikkien syliin - se ei stressaa asioista, jotka ovat olemassa ja tapahtuvat - ja se leikkii määrätietoisen varmasti mutta rauhallisesti sisarustensa ja pennuille annetujen lelujen kanssa.
Brella reagoi aina ja kaikkeen ja on skarppina joka hetki emonsa Rian pikku apurina. Se menee eikä meinaa, tekee eikä tuijota :) Brella tahtoo aktiivisen oman kodin :)

Bolli:


Bolli - vaikka nimi tarkoittaa isoa ja vahvaa miestä - on pieni ja siro poika, joka tahtoisi sellaisen kodin, jossa ymmärrettäisiin hyvän ruuan ystävää ja jossa voisi olla täytenä mukana kaikessa elämässä ja ehkä ottaa nokoset sylissä tai kainalossa sohvan mutkassa.

Brellir:


Brellir haastaa omat tulevat ihmisensä keksimään kaikenlaista kivaa - ja lupaa auttaa sen hauskan keksimisessä aina ja jokapaikassa ja ihan jokaikinen päivä ( ja yöllä se lupaa nukkua, jos uudessa kodissa niin ihan välttämättä vaaditaan ).

Barmi:


Barmi on oikeasti ihan iloinen koira, mutta se ottaa kuvissa tuollaisen hartaan surullisen ilmeen - ehkä siksi, että sille ilmoittautuisi joku ihana koti, jossa se pääsisi rakastetuksi perheenjäseneksi olemaan mukana melkein kaikessa, mitä ihmiset tekevät.

Vapaana on siis yksi tyttö ja kaksi poikaa.
Tarkat yksilöinnit varatuista tytöstä ja pojasta tehdään tässä lähiviikkoina.
Jos kiinnostuit, soita puh 050-3610574 ja kysy lisää.
Molemmat - tarkastetusti terveet ja hyväluonteiset - vanhemmat ovat nähtävissä pentujen luona.

4 kommenttia:

 1. Vitsi toi Lille on KAUNIS! Rakastan yli kaiken edelleen ruunikoita poneja. Terkut Leenulle ja koiravauvoille, ne on ihania myös!
  t. Ansku ja ponit
  P.S. Atella ohjasajettu nyt kolmesti, ja hienosti toimii, vaikka harvakseltaan keretään ajella. Eteenpäinpyrkimystäkin on enemmän kuin liimakavio-Kekellä, niinkuin tulevalla raviponilla kuuluukin : )

  VastaaPoista
 2. Ihana poni, tosi kauniskin!
  Onninmaassakin on hurahdettu poneihin ja muonavahvuuteen liittyi shettis Hemuli, 1,5 v. Hemulinkin on tarkoitus olla isona raviponi, mutta jos tähtiin on kirjoitettu jotain muuta, se on vain meidän ihana lemmikki. Ja niin tai näin, Tumppi saa siitä varmasti kivan kaverin!

  Noi pennut ovat sitten suloisia. <3

  VastaaPoista
 3. Laittelepas joskus kuvia Hetasta ja varsasta, kovasti kiinnostaisi nähdä..

  VastaaPoista
 4. Aika hyvä nimi tuo Lille. ;) Vai mitä?

  VastaaPoista