perjantai 11. joulukuuta 2009

3 viikkoa - aika rientää hirmuista kyytiä...

Lapinkoiran iloiset Ilon pennut täyttivät tänään aamuyöllä 3 viikkoa. Ne ovat paksuja, pulleita, karvaisia ja rohkeita - ja niiden pentuboxi laajeni eilen käsittämään kaksi eläinkaupasta ostettua pentuaitausta. Ihan vain siksi, että ne osaavat jo pissata ilman Ilon apua, ja petipesä alkoi olla liian usein liian pissilänttinen... Nyt pennut jo ainakin yrittävät kömpiä pesästä pois pissille... mutta tänä iltanakin esimerkiksi Kaukon ETUtassut kyllä olivat jo lattian ja sanomalehden puolella, mutta pissi tuli yllättäen kuitenkin vielä pedin puoleen :) Mutta siitä on hyvä opetella.

Tänään pennut madotettiin ensimmäisen kerran. Annoin niille "pahamaineista" Welpan vet. matolääkettä ( pahamaineista siksi, että 7-viikkoiset kääpiöpinserin pennut menivät siitä ihan kuralle pariksi päiväksi ), mutta kuvittelen vielä emon maidon suojaavan niiden masuja tuolta reaktiolta. Welpan vet. on tarkoitettu pikkupennuille ja se on helppo annostella tällaisille noin puolentoista kilon pötkylöille suoraan suuhun ( 1 ml/ 1kg ).

Ja näin se otettiin vastaan. Paparazzina toimi tyttäreni Meri, kiitos kovasti avusta!

Yääh, en mielelläni ottaisi tätä... sanoo Kauko.Ääk, onko ihan pakko? kysyy Toivo.


Yäk, syö ite! sanoi Oodi.

Mutta tää on oikeestaan aika nam :) sanoo Oodi jauheliha-kermaviilimössöstä.

Ääk, mitä se työntää taas minun suuhun?? kyselee Kauko.

Kyllä Toivokin sai omansa ( kuvaa vaan ei ehditty ottaa ), mutta Ilolle jäi vielä iso kupillinen :)

Olenko vähän söpö? tuumii Oodi.

Minäkin olen, sanoo Kauko.

Ja minä en mahda sille mitään, että tuommoisten syömisten jälkeen alkoi mahdottomasti väsyttää, sanoo Toivo.

Pennuille kirjattiin tänään 3-viikkoispainot 1400g ( Toivo ), 1500g ( Kauko ) ja 1600g ( Oodi ). Tasaisia, hyvinkasvaneita, jopa paksuja lapsukaisia.

Viikonloppu meillä on valitettavasti hyvin kiireinen, mutta sen jälkeen toivotamme tervetulleeksi myös pennunkatsojia. Pentuja ei ole edelleenkään jaettu minnekään, Oodi on sijoitusnarttumme ja sille toivomme yhteistyökykyistä kotia joko läheltä minua ( Pohjois-Savo ) tai Anua ( Pääkaupunkiseutu ). Tai mahdollisimman hyvää ja yhteistyökykyistä kotia mistä tahansa Suomen kolkasta : D

Aittaakin on tehty vauhdilla - tai sen perustuksia... Aiemmin mainitsin väärin, kun sanoin, että pohja on valmis. Pohja olikin kaivettu, mutta ne anturat sun muut eivät tietenkään ihan itsestään siihen kaivurin kaivamaan kuoppaan olleet tulleet. Kaikki aikanaan. Aitastakin taas kuvia, kunhan on jotain näytettävää...

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania pollukoita. Pojat vaikuttaa kuvissa sellaisille mössyköille ja Oodi hieman enemmän skarpilta. Johtuu varmaankin kasvojen värityksestä. Ihan äippylin naama... Laittelen viestiä milloin mäitä ihanuuksia voisi tulla katsomaan:)

    VastaaPoista
  2. Ihania ihania ihania! Katselinkin eilen webbiksen kautta kun otitte kuvia ja ruokitte ja madotitte pentuja :) Topakoita ovat kyllä!

    VastaaPoista