tiistai 8. joulukuuta 2009

Monta rautaa tulessa

Meillä on aitta, joka on ollut harmistuksemme aihe jo pitkään. Harmistuksen sikäli, että se on ollut ihanan tunnelmainen oikeasti wanha aitta, mutta se on aikojen saatossa rapistunut ja painunut maan sisään ( ja niellyt mielettömän määrän karmeaa romua ), vaikka sen kuuluisi seistä pihapiirin toiseksi parhaalla paikalla ( talon jälkeen ) ylväänä ottamassa vastaan kesäyövieraita.


Vellikello oli niin lahonneen kannattimen varassa, että on ihme, ettei se ole tippunut sieltä!!

Aitat olivat nielleet mahdottoman määrän silkkaa romua ( tässä on jo kaikki polttokelpoinen - kuten esimerkiksi säilytetyt, pestyt mehutölkit x2000kpl, lukemattomat pahvilaatikot, paalinarut jne. - viety pois ja poltettu )

Aarteitakin löytyi: aivan ihastuttava, jämäkkä, pieni pirtikalusto, vuosiluku penkissä 1938.

Mies on sen kunnostusta tarjonnut kerran jos toisenkin tehtäväksi jos kenellekin, mutta kukaan ei ole hommaan suostunut. Kunnes nyt lomittajan kontaktit poikivat työtarjouksen, jota ei voinut vastustaa: aitta siirretään ja tehdään valmiiksi tästä päivästä alkaen, tämän vuoden jouluun mennessä!!!!

Tiilikaton alla vanha pärekatto...


Vasemmanpuoleinen aitta tyhjänä...

Oikeanpuoleinen aitta tyhjänä...

Työmiehet tulivat aamulla seitsemältä, ja iltapäivän alkaessa hämärtyä se oli purettu jo näin pitkälle.


Tiilet on ladottu säilöön trukkilavoille, kaikki purettu puutavara on peräkärryssä ja nämä miehet ottivat purkamansa NAULATKIN talteen sankoon, eivätkä pudotelleet niitä ympäriinsä... Silti jälkeä syntyy.

Ehkä tämä voi toimia? Ehkä meillä ON aitta jouluna uuden talon pihapiirissä, kunniapaikalla ja valmiina??

Seuraamme jännityksellä. :) Tulossa siis on kaksi nukkuma/säilytysaittaa, joihin tulee yhteensä tilaa n. 35 neliötä ( tai kaksinkertaisesti, kun kahteen kerrokseen ). Tulevat kesävieraat ( pakko on ehkä itsekin kokeilla ensi kesänä!! ) saavat siis oman vanhanaikaisen, perinteisen nukkumapaikan, ja 4H-leiriläisille levitämme siskonpedit ensi kesäleirillä uuden aitan ylisille. Jee!

Muoks 9.12. Se tulee tähän - eilen illalla kävi luottokaivurikuski kaivamassa siistin montun ja luottosorantoimittaja toi sitten soraa:

Ja Barmi etsii edelleen ikiomaa hyvää kotia. Barmi on nyt 12-viikkoinen sydäntenvaltaaja.


4 kommenttia:

 1. hep, varaan ensimmäisen yön meidän poppoolle!

  :D

  hanna-mari

  VastaaPoista
 2. Onnea projektille. Olet saanut aloitettua sen mistä me muut vasta haaveilemme. oli kuin olisit kuvaillut meidän aitan vellikellosta sen sisältöön.:)

  VastaaPoista
 3. mahtavaa,aivan upeeta!Kerrassaan hieno homma,pitää tulla sitten ihastelemaan uudella paikalla tuota aittaa!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista nähdä miltä teidän pihapiiri näyttää, kun tulemme sunnuntaina käymään. Ihana nähdä koiriakin, joiden elämää täältä blogista on saanut lueskella. T: Eija Y-K

  VastaaPoista