sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Helppoa hauskaa :)

Kääpiöpinseri on kekseliäs koira, joka taatusti keksii tekemistä, jos omistaja ei sitä sille valmiiksi tarjoa. Näin joulunaikaan ( ja tietysti muulloinkin - maailma on pahvipakkauksia pullollaan ;) ) saa helposti hauskaa, kun ottaa alkuperäisestä tarkoituksestaan tyhjän ( erityisen tärkeää esim. kuvan suklaapaketin kohdalla, siis että sitä suklaata ei siellä ole!! ) pahvipakkauksen, jossa ei ole teräviä niittejä tai muovia tai metallia, mikä voisi olla vaarallista, ja laittaa sinne sisään vaikkapa kuivanappuloita. Kuvassa olevasta konvehtirasiasta otettiin pois kaikki sisukset ja sinne laitettiin kääpiöpinseripoikien iltaruokaa vastaava määrä kuivanappuloita kuivana.

Kuvasta ei valitettavasti käy ilmi se mahdoton sytinä ja sutina ja raapiminen, jonka tämän paketin antaminen pennuille sai aikaan. Viihtyivät siinä pitkän tovin raaputtaessaan esiin kuivanappuloita ja iltaruokailukin sujui siinä samalla : )

Sopivia "nappulapiiloja" ovat mm. tyhjät puurohiutalepakkaukset, kananmunakennot, monet keksipaketit, tyhjät vessa- ja talouspaperirullat ( joiden päät voi taittaa, jotta nappulat eivät suorastaan itse vieri ulos ) jne. jne. Koiran taitojen karttuessa voi käyttää vaikeammin avattavia pakkauksia, jolloin koira joutuu käyttämään päätään, tassujaan ja hampaitaan päästäkseen ruokaan käsiksi.

Toki tästä tulee pahvisilppua ja -sotkua lattialle, mutta on pieni vaiva siivota silput kun koira on saatu tehokkaasti aktivoiduksi :) Muita tehokkaita namipiilotusjuttuja ovat esimerkiksi:

* nami lattialla pyyhkeen alla
* nami kumollaan olevan kevyen astian/pakasterasian alla
* nami iiiiiiiisossa pahvilaatikossa, jonne ei pääsekään ihan helposti

Eläinkaupat myyvät myös useanlaisia aktivointileluja erikokoisille koirille, joihin voi laittaa nappuloita tai tahnoja tai mitäpähän ruokaa nyt milloinkin. Niitäkin voi käyttää, mutta jänniä ja erityisen helppoja ( ja halpoja!! ) toteuttaa ovat myös nämä kotoiset keinot. ÄLÄ kuitenkaan anna koiralle pureskeltavaksi mitään, mistä se voi saada irti teräviä sälöjä tai jotain, mikä on vaarallista nieltynä ( kova muovi, sitkeä kangas, metalliosat, lasi ).

Niin ja ainoana keinona koiran ruokintaan tämmöinen ei varmaankaan sovi. Osa ruuasta täytyy saada - ainakin pennun - ihan kupista ilman suurta vaivannäköä. Opasta koiraa alussa, jos se ei näytä ymmärtävän pahvilaatikkoleikin ideaa...

4 kommenttia:

 1. Vaikka sehän on mitä luontaisinta koiran ruuanetsintätoimintaa (jälijittelevää) tuollainen touhuaminen eli ei varmasti haittaakaan, vaikka sitä kuppia ei edes omistaisi ;) Ruuathan voi vaikka heitellä pitkin lattioita tai takapihalle, niin koiralla on jännää ruokaa "metsästäessään" :)
  Tosin syöhän pentu niin monta kertaa päivässä, että kupistakin joutaa jonkun aterian syömään :D Ainakin jos ahneita ruokailijoita on monta- voi pian hitaampi jäädä nälkäiseksi...

  VastaaPoista
 2. Joo ja LUITA pitää antaa koirille!! Moni koirakirja sun muu kieltää raa'an lihan ja luiden antamisen ja silloin viedään koiralta kyllä täysin kokonaan olennainen osa terveyttä ja hammashuoltoa ja kaikkea.

  Luista tuleekin ensimmäinen päivitykseni. Myös lapinkoirat pääsevät maistelemaan luita kunhan pikkuisen vielä kasvavat!

  VastaaPoista
 3. Tähän aikaan sekoilee: Luista siis tulee SEURAAVA päivitykseni tänne blogiin...

  VastaaPoista
 4. Noita ei tarttenut paljoa opastaa kun äkkäsivät heti että hei tääl on ruokaa. ;) Söpöt pojat. :)

  VastaaPoista