tiistai 4. toukokuuta 2010

Lempinimet

Rakastetun eläimen oikeus on saada ikioma nimi. Sellainen nimi, jolla sitä on hyvä kutsua, ja joka sopii suuhun, ja joka tuntuu siltä, että se tarkoittaa rakasta lemmikkiä kutsuvalle ihmiselle jotakin. Tai ei ainakaan tunnu pahalta. Minulla on ollut oikeus keksiä näille ihanuuksille ne viralliset nimet, ne jotka tallennetaan Suomen Kennelliiton tietokantaan ja virallisiin papereihin, mutta uusilla kodeilla on oikeus miettiä ja etsiä omaan suuhunsa sopiva ja kätevä kutsumanimi.

Silti minuakin kutkuttaa ajatella, että voisin edellispentueen tavoin keksiä näille lyhyemmät "työnimet", joilla me voisimme niitä täällä pentukotona kutsua Kyökkipiian, Paimenpojan, Nyörinpunojan, Kaskenviertäjän, Maitomiehen tai Lapsenpäästäjän sijaan. Nimet, jotka kertoisivat, että rakkailla on useita nimiä, nimet, jotka taipuisivat suussa ja jotka voisi henkäistä ilmoille pentusia kutsuessaan... ( Toki kaikkien uusien pennunostajien hävetykseksi opetamme näillekin pennuille "pusutteluäänestä" luokse tulemisen ;) Harjoitelkaa vaan jo sellaista tsup-tsup-maiskutusta... se on kaikkia sanallisia kehoituksia tehokkaampi keino saada yksi Aina Valpas luokseen :p )

Ukko Kiaran takana , Kassu (vas.), Naru, Köksä ja Poju tissillä - Doula nukkuu erillään

Arvaatko, kuka on kuka?

Kiara sai oman lempinimensä kohtuullisen helposti. Sen virallinen nimi on Riskatsurkan Grace Kelly - filmitähti vanhoilta hyviltä vuosilta - ja niinpä sille piti saada myös arvoisensa kutsumanimi. Pyörittelin muutamia vaihtoehtoja mielessäni ja meilailin kasvattajan kanssa, mikä tuntuisi sopivan. Sitten sen kutsumanimi paukahti päähäni kuin olisi niin tarkoitettu: Siitä tulee Kiara. Leijohakuninkaan Simban tytär, filmitähti sekin :) Prinsessa Kikkara on sitten tullut Kiaran aatelisen käyttäytymisen ja rauhallisuuden, hyvien käytöstapojen ja prinsessamaisen "korkeutensa" vuoksi :) Nyt kai sitä pitäisi alkaa kutsua kuningattareksi, kun hän on oman prinssinsä kohdannut ja synnyttänyt omia prinssejä ja prinsessoja :)

Hyvin prinsessa-kuningatar-imettäjä-pyykkääjä-Kiara pestinsä hoitaa! Pennut ovat hullun pulleita, eläväisiä ja kauniita, hyvin kammattuja ja pestyjä. Kiara on lempeä ja rauhallinen myös emona. Kaikinpuolin siis IHANA tapaus.


Doula näyttää masun merkit :)

6 kommenttia:

 1. Ihanat kennel-koti-kutsumanimet työläisillä :) Ja Doulalla mahtava masu! <3

  VastaaPoista
 2. Hih - tiedetään, tiedetään...tai ainakin luulen tietäväni oikean vastauksen arvoitukseen "yhdistä oikea kutsumanimi viralliseen nimeen". Jätetään kuitenkin oma rivi piiloon muiden arvausten varalta =)

  VastaaPoista
 3. Arvaanpa minäkin mikä kuuluu kenellekin 8) Kyllä noilla nimillä kelpaisi tulla kutsutuksi ihan vaikka koko koiranelämän! Ja tuon yhden tiesinkin jo etukäteen ;D

  VastaaPoista
 4. Arvasin...Doulasta ei voi epäilläkään,kenestä on kyse:)Ihana masukuva...

  VastaaPoista
 5. Nimet on tärkeä asia, mulla on niin pitkät listat kivoja koirannimiä koneella että ei niitä kaikkia ehdi tämän elämän aikana käyttää :) (Ja sitten kun sen koiran otti niin eräskin ihana kasvattaja keksi koiruudelle paljon osuvamman nimen eikä listasta tullut käyttöön edes sitä yhtä... ;)

  On ne kyllä ihania. Ja nämä työläiset ovat pitäneet hyvin huolta ruokatauoistakin!!!! :D

  VastaaPoista
 6. Hahhaa! :D. Ukko oli yksi minunkin harkinnassa olleista nimistä ja Naru niminen nalle löytyy kotoa ennestään, joten tykkäilen erityisesti nääistä :D. Kuitenkin gallupin perusteella lapsoselle valittu jo muukin nimi tarjolle, sikäli kuin sattuu sitten herralle sopimaan ;).

  Voi noita masupalloja XD. Mahtava on Doulan kupu kyllä :D. On oltu kotona ruoka-aikaan selvästi ja niin kuuluuki! Heh!

  Terkkuja mahottomasti kaikenkarvaisille ja karvattomille ;)

  t. Minna M

  VastaaPoista