maanantai 24. toukokuuta 2010

Näytelmä nimeltä Shetlanninponien rotunäyttely 22.5.2010

Käytiin näyttelemässä ponejamme Varkaudessa hienon Leko-tallin tiloissa pidetyssä Shetlanninponien rotunäyttelyssä viime lauantaina. Tuomarina toimi Camilla Simonsen ja poneja oli aivan etelästäkin saapunut paikalle.

Meiltä mukana oli omat kasvattini Pikkuvirran Aamutar eli Aamu ja Pikkuvirran Blanda ja meillä syntynyt ja hoidossa oleva ihanainen prinssipoika Laughing Naughty eli Nuutti.

Ensin oli Nuutin ja Annin koitoksen vuoro ja olen todella onnellinen, että Anni rohkaistui itse esittämään Nuutin.  Hienosti pysyi pikkuorhi hanskassa ja kauniisti esiintyi, joskin karvanlähtö ( tai pikemminkin lähtemättömyys ) asettikin hienoisia hankaluuksia rakenteen arvioinnille.


Launghing Naughty ( e. Smiling Dirty ) ja Anni kehässä.

Odotusajalla mopo meinasi keulia, niinkuin muillakin pikkuorheilla :)

Hienosti osaa Nuutti seisoakin - ja Anni osaa esittää!! Olen tosi ylpeä teistä!!!

Itse en kehään "uskaltautunut" ( seli seli sen vuoksi, että synnytyksen jälkeen kuntoni ei ole läheskään sillä tasolla, että siellä juurikaan voisin juosta - menemättä liiaksi yksityiskohtiin ;) ), mutta onneksi sain Blandaa esittämään meidän rakkaan "harjoittelija-Saran".

Pikkuvirran Blanda Saran kanssa kehässä.

Arvosteltavana ja katselemassa yleisöä :)
Blandasta sanottiin näin: "Ilmeikäs pää. Niska saisi olla pidempi. Vahva lapa. Runko erittäin ahdas takaa. Takakorkea. Tarmokas käynti, mutta vaikea säilyttää tahti. Ravi lyhyttä. Pitkät vuohiset&hajavarpainen edestä. Vaikeassa kehitysvaiheessa liikkumisen suhteen.IIp"

Sitten jännitettiin, miten Aamun käy ja osaako ammattilainen sen esittää ;)

Jännittää :)

Hienosti meni!!

Aamulla meni tosi hienosti. Se sai I-palkinnon ja voitti luokkansa ja oli myöhemmin myös Reserve Champion Nuori tamma ( 1-3-vuotiaista "toiseksi paras" ). Aamusta sanottiin näin: "Hyvä tammaleima. Melko suurilinjainen. Hieman supistunut etusääri, muuten sivusta hyväasentoiset jalat. Suorat liikkeet käynnissä. Suora edestä. Matkaa voittava käynti. Saisi olla energisempi. Hyvin pyörivä ravi. Ip., luokkavoitto, Reserve Champion nuori tamma."

Meri ja Sini oli ilmoitettu vielä Junior Handler-kilpailuun juurikin Aamun ja Blandan kanssa, ja sekös äitiä jännitti, miten tytöt pärjäävät noin nuorten ponien kanssa vieraassa paikassa. Sekin jännitys oli melkoisen turha, nimittäin kaikki meni mallikkaasti ja samalla taidolla ja napakkuudella tytöt käsittelivät poneja näyttelyissä kuin kotonakin. Äidin sydän oli pakahtua ylpeydestä!!

 Blanda ja Meri
Aamu ja Sini

Hienosti menee!

Hienosti aseteltu seisomaan vaikea 1v. varsa!!

Niinhän siinä sitten kävi, että voitto tuli kotiin :) Hyvä Sini ja Aamu!!

Junior Handlerissa sijoittui kolme ensimmäistä ja loputkin saivat ruusukkeen ja pokaalin. Tuomarien tehtävä oli vaikea, sillä kaikki 7-16-vuotiaat kilpailuun osallistuneet osasivat esittää poninsa todella hienosti. Itse äitinä olen ylpeääkin ylpeämpi näistä omistani: laitapa lapselle esitettäväksi 1- tai 2-vuotias varsa, se yksivuotias vieläpä elämänsä ensimmäisissä näyttelyissä!!!!Ihanat näyttelyavustajat Ossi ja Meri :)


Ja ihana kärsivällinen Lumi-lumppali-luu.

Kiitos matkaseurasta ja lastenhoitoavusta sekä valokuvauksesta Hanna-Mari, Jenni, Anni, Sara, Meri ja Sini. Kiitos esittämisestä Saralle, Rogerille ja Kakkulanmäen ponitallin Mialle. Onnittelut kaikille menestyneille ja häntä pystyyn kaikille, joita ei nyt menestys häikäissyt. Jokainen näytetty poni on tärkeä, ihanaa, että täällä Savossakin on nykyään näyttelyitä ja niihin saapuu paljon poneja. Kivaa oli tuolla näyttelyissä myös iloinen ilmapiiri ja mukavat samanhenkiset ihmiset. Nähdään taas!

Tässä vielä pokaalit ja ruusukkeet. Lisäksi saatiin tavarapalkintoja :)

Kotona eräs tahtoisi hoitaa kovastipaljon ja kokoajan koiranpentuja...

Onneksi Doula tykkää innokkaasta hoitajastaan ;)

6 kommenttia:

 1. onnea tytöille vielä kerran ja Ossista täytyy sanoa, että minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Sulla kasvaa mahtavia eläinten hoitajia...

  VastaaPoista
 2. Oih ihanaa ihanaa...Onnea menestyksestä ..loisto päivä!!! Ja Ossi on niin söpöläinen ja Lumi kasvanut taas hirveesti <3 pusuja niille <3
  t. Taina-Kummi

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosti menneestä näyttelystä ja erityisesti tytöille onnittelut hienosta junior handleroinnista!

  VastaaPoista
 4. Siis Ansku lähetti ton : D

  VastaaPoista
 5. Siis Anskulta tuli toi : D

  VastaaPoista
 6. oli taas niin kivaa olla kanssanne reissussa. tuskin maltan odottaa seuraavaa reissua :)

  hanna-mari

  VastaaPoista